keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Videoclipul publicitar: prestare de serviciu sau bun mobil corporal? - publicat in noiembrie 2007

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Dec. 2007

Daca o firma din Romania primeste o comanda de la un partener extern - situatsau nu in Comunitate pentru realizarea unui videoclip publicitar, automat isi pune intrebarea: cum incadrez obiectul ...

     Daca o firma din Romania primeste o comanda de la un partener extern - situat
sau nu in Comunitate – pentru realizarea unui videoclip publicitar, automat isi pune intrebarea: cum incadrez obiectul contractului astfel incat sa impozitez corect operatiunea din punctul de vedere al T.V.A.?

     Realizarea unui videoclip publicitar reprezinta in fapt o livrare de bunuri, nu o prestare de servicii publicitare. Acest bun, videoclipul publicitar, este un produs pentru obtinerea caruia firma din Romania efectueaza cheltuieli materiale si umane. Livrarea pe suport material a videoclipului conduce implicit la un transfer al dreptului de proprietate asupra acelui bun, spre deosebire de prestarea unui serviciu constand in transmiterea folosintei drepturilor de utilizare a acelui videoclip.

     Daca, spre exemplu, clientul firmei din Romania este in S.U.A., livrarea  reprezinta o operatiune de export de bunuri, caz in care se pune intrebarea daca se poate face dovada expedierii sau a transportarii acelui bun in afara teritoriului Romaniei. Daca livrarea se face printr-o casa de expeditie care ii elibereaza firmei din Romania un document din care rezulta expedierea bunului in S.U.A., operatiunea reprezinta un export scutit cu drept de deducere a T.V.A.

     Pentru a fi considerata operatiune de export, scutita cu drept de deducere, trebuie sa existe urmatoarele documente justificative reglementate prin O.M.F.P. nr. 1.503, din 05.10.2007 (M.Of. nr. 697, din 16.10.2007):

1) factura emisa prin completarea tuturor elementelor obligatorii impuse de art. 155 alin. (5) din Codul fiscal. Factura se intocmeste intr-o limba straina, se emite in valuta si se inregistreaza in evident a contabila prin formula

          411           =            701
sau
         411            =            707;

2) unul dintre urmatoarele documente:
          - declaratia vamala de export, certificata de catre biroul vamal de iesire din spatiul comunitar sau de catre autoritatea vamala pentru liberul de vama acordat;
          - documentul de insotire la export (EAD), certificat de catre biroul vamal de iesire din spatiul comunitar sau de catre autoritatea vamala pentru liberul de vama acordat;


         -  confirmarea electronica transmisa de catre biroul vamal pentru parasirea teritoriului comunitar;

3) documentul de transport care atesta ca bunurile parasesc Comunitatea;

4) orice alt document care atesta realizarea efectiva a exportului: comanda sau contractul de cumpa rare, documentele de asigurare.

     Daca suportul material al videoclipului este predat clientului pe teritoriul Romaniei si nu exista un document de transport, operatiunea este un export, impozabil T.V.A., cu cota standard de 19%.
     Factura se emite cu T.V.A. deoarece se considera ca livrarea a avut loc pe teritoriul Romaniei, indiferent de faptul ca acel client nu este persoana fizica sau juridica romana si achita contravaloarea bunului in valuta.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016