Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Violeta Alexandru a lansat recent platforma ROMANIA MUNCESTE pentru persoanele care isi cauta loc de munca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: platforma romania munceste, locuri de munca, facilitarea gasirii locurilor de munca

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat recent, pe pagina oficiala de Facebook, ca a lansat platforma Romania Munceste, utila persoanelor care cauta locuri de munca.

"Gata si platforma ROMANIA MUNCEsTE: https://gasescjob.ro, dupa pensiamea.ro pe care am lansat-o recent si despre care aud ca este utila oamenilor caci le usureaza cautarea de informatii despre actele si procedurile pentru pensionare. Ambele platforme sunt facute cu ajutorul unor voluntari extraordinari.

Cand spun ca am tot respectul pentru oamenii care muncesc, nu mint. De aici si toata preocuparea mea ca oamenii sa isi gaseasca usor un loc de munca. Sau sa nu isi piarda locurile de munca – cat a tinut de mine, am facut. Dupa toata munca din perioada pandemiei, prin ANOFM, am reusit salvarea contractelor din domeniile afectate de pandemie, prin toate masurile active gestionate repede si eficient. 

Preiau multe mesaje, ma documentez dar am obiceiul sa ma pun, in primul rând, in situatia beneficiarilor serviciilor Ministerului Muncii.

Pentru mine este cea mai eficienta abordare. Am scris despre complicatul traseu prin care gasesti informatii despre ofertele de munca facilitate de ANOFM. Site-ul s-a complicat pe parcurs, are orice altceva la indemâna, pe prima pagina, mai putin ceea ce trebuie: oferte si cereri de pe piata muncii. Imediat m-am gândit - ce solutie simpla pot gasi pentru a simplifica lucrurile pentru oameni in cautarea unui loc de munca?", a explicat ministrul.

ROMANIA MUNCESTE faciliteaza conectarea romanilor in cautare de locuri de munca cu angajatori din toata tara, utilizand datele din platforma ANOFM, cea care contine acum 19,000 locuri de munca disponibile.

De acum, angajatorii si candidatii gasesc mai usor: 

1. Instructiuni detaliate cu privire la procesul de aplicare sau de listare a locurilor de munca.
2. Instructiuni pentru navigarea platformei ANOFM.
3. Materiale utile pentru crearea unui CV sau a unei scrisori de intentie. 

"Da, sunt un ministru liberal, acestea sunt prioritatile mele. De aceea am spus ca, inaintea cresterii indemnizatiei de somaj, respectul meu pentru români il arat sprijinindu-i sa gaseasca usor si cat mai repede un (nou) loc de munca, sa isi foloseasca si chiar sa isi imbunatateasca aptitudinile, sa nu le piarda pe cele dobândite, fiind o lunga perioada in somaj. 

Anul acesta, 175.000 de persoane au fost angajate folosind informatiile ANOFM - 44% din totalul celor care au beneficiat de servicii specializate de ocupare/implicate in masuri de stimulare. Cele mai multe sunt din judetele Timis, Neamt, Dolj si din Mun. Bucuresti. Ne putem propune mai mult dar aceasta este situatia acum, cu putin inainte de finalul anului. Suntem peste media anuala dar stiu ca se poate mai mult. 52% sunt din mediul urban, 35% au studii liceale, 24% scoli profesionale, 8% gimnaziu. 

Cu o abordare axata pe nevoile beneficiarilor, se poate concura cu cele mai mari platforme de recrutari online din tara. Important este ca ANOFM sa fie performanta, sa aiba o schimbare de atitudine fata de beneficiari (indraznesc sa spun - clienti - ca sa sugerez schimbarea de atitudine). La fel de important mi se pare ca oamenii sa aiba incredere ca aici isi gasesc un loc bun de munca, iar informatia utila sa le fie la indemana. Da, stiu, vreau mai mult de la administratie pentru oameni. Pentru ca stiu ca #sepoate.", a detaliat ministrul in functie.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Violeta Alexandru a lansat recent platforma ROMANIA MUNCESTE pentru persoanele care isi cauta loc de munca":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016