Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu 1 iulie 2021, statele membre UE vor aplica noi reguli de TVA in ceea ce priveste distribuirea trimiterilor provenite din comertul electronic, in conformitate cu Directiva Consiliului European 2017/2455 ce amendeaza Directivele EU din domeniul TVA nr. 2006/112, respectiv 2009/132.
Toate trimiterile postale cu valoare redusa vor fi declarate si puse in libera circulatie la nivelul Biroului de Schimb International Bucuresti si vor fi indrumate catre oficiile de cartier pentru incasare taxe (prezentare la vama +TVA) si distribuire.
Trimiterile care au obtinut liber de vama la nivelul Biroului de Schimb International Bucuresti vor fi indrumate direct catre oficiile de destinatie, in vederea colectarii TVA si taxei postale de prezentare la vama si distribuirii (la ghiseu sau la domiciliu).
Vor ajunge la oficiile cu asistenta vamala doar urmatoarele trimiteri:
-trimiterile postale, indiferent de valoare, avand ca destinatari persoane juridice cu sediul la nivelul intregii tari, cu exceptia Municipiului Bucuresti si a Judetului Ilfov (pentru acestea formalitatile vor fi in continuare efectuate la nivelul Biroului de Schimb International Bucuresti);
-toate trimiterile postale din categoria colete si EMS, indiferent de valoare, ai caror destinatari nu imputernicesc Posta Romana pentru efectuarea formalita?ilor vamale;
Examen Consultant Fiscal 2024
Cartea verde a contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
-trimiterile din categoria postei de scrisori (recomandate sau trimiteri simple), avand valoare peste 150 euro si ai caror destinatari nu imputernicesc Posta Romana pentru efectuarea formalitatilor vamale.
Conform precizarilor primite recent din partea Directiei Generale a Vamilor, pentru importurile de bunuri a caror valoare nu depaseste 10 euro, sosite in Romania inainte de data de 1 iulie 2021 si pentru care formalitatile vamale de punere in libera circulatie se vor efectua dupa aceasta data, se datoreaza TVA, nefiind aplicata nicio masura tranzitorie in functie de momentul introducerii bunurilor pe teritoriul Romaniei.
Clientii care doresc sa faca singuri formalitatile vamale, la nivelul oficiilor postale cu asistenta vamala, se pot adresa pentru clarificari privind formalitatile necesare aplicabile incepand cu data de 1 iulie 2021, direct autoritatii vamale (birouri vamale, directii regionale vamale, Directia Generala a Vamilor) datele de contact fiind disponibile pe pagina de internet www.customs.ro.
Plata taxelor de import si a altor taxe (TVA) se poate efectua in principal in numerar, dar si cu card bancar la oficiile postale cu asistenta vamala in care au fost deja instalate terminale POS (ale autoritatii vamale).
EXCEPTIE vor face bunurile fara caracter comercial expediate de la o persoana fizica catre alta persoana fizica, avand o valoare de pana la 45 EUR.
Atentie! Numarul EORI se obtine gratuit? Vezi raspunsul ANAF, click AICI»»
Citeste si Incepand cu 1 iulie 2021, furnizorii de bunuri si servicii nu mai sunt obligati sa se inregistreze in scopuri de TVA in fiecare stat membru, click AICI»
Sursa: Posta Romana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"