Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi masuri de prevenire, dar si de solutionare a fraudei au fost recent anuntate de un organism fiscal international. Astfel, Institutul de finante publice si de expertiza contabila (CIPFA) a anuntat ca va fi lansat un registru global si gratuit care va include in detaliu riscurile de frauda si coruptie pe care le intampina organizatiile din sectorul public.
Registrul care se va lansa anul acesta va fi o resursa gratuita pentru guvernele si firmele care vor sa se tina departe de fraude sau sa le solutioneze.CIPFA a precizat, conform Public Finance International.org, ca acest registru va fi semnificativ in ce priveste asigurarea organizatiilor ca isi pot reduce pierderile financiare si riscurile asociate reputatiei la un nivel zero.
Chiar daca s-au facut numeroase studii si sondaje pe tema fraudei, informatiile de care companiile se pot folosi in mod real si eficient sunt, de fapt, putine.
CIPFA si firma Moore Stephens, partenera in acest proiect, cauta in acest moment opinii din sectorul organizational public cu privire la riscurile din domeniile si tarile lor.
Informatiile colectate vor fi organizitate tinand cont de indexul de perceptie privind coruptia si transparenta internationala, astfel icnat sa poata fi alcatuit registrul fraudelor.
Registrul va exista in format electronic si va avea ca obiectiv managementul riscului, ajutand organizatiile sa faca fata schimbarilor si tendintelor din zona fraudelor, sa dezvolte noi cai de prevenire a fraudei si sa ofere mai multe oportunitati in ce priveste colaborarile internationale si informarea in aceasta privinta.
Daca doriti sa trimiteti informatii pentru completarea si intocmirea acestui registru, aveti la dispozitie acest chestionar.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Examenul de competenta profesionala organizat de Camera Auditorilor Financiari (CAFR)Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaExamenul de competenta profesionala organizat de Camera Auditorilor Financiari (CAFR) din 2015ASF a aplicat amenzi de 190.000 lei unui singur asiguratorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"