Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La jumatatea acestei saptamani, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a precizat, la o zi dupa ce Corpul de Control al premierului a anuntat ca va sesiza Parchetul general privind nereguli la firma de asigurari CARE Romania, ca rolul de autoritate de supraveghere a fost indeplinit. Mai exact, ASF a anuntat, potrivit HotNews.ro, ca a fost informat Corpul de Control al premierului, in luna februarie 2014, asupra concluziilor unui control inopinat efectuat anul trecut la aceasta firma, si ca, in data de 28 ianuarie 2014, i-a aplicat amenzi de 190.000 de lei si a sesizat si organele de cercetare penala asupra unor fapte ce tin de activitatea de asigurare.
In acest sens, comunicatul citat de sursa amintita noteaza:
"Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de concluziile Raportului Corpului de Control al Primului Ministru referitor la verificarile efectuate la CARE Romania SA.
ASF precizeaza ca, la randul ei, a informat Corpul de Control al Primului Ministru, in luna februarie 2014, asupra concluziilor controlului inopinat declansat la CARE Romania SA in luna octombrie 2013 si care a vizat perioada 2012 - 2013.
Controlul a verificat modul de functionare a sistemului de control intern, managementul riscului si auditul intern, modul de inregistrare si evidenta a dosarelor de dauna si de constituire/eliberare a rezervelor, activitatea de subscriere a politelor si respectarea prevederilor legale cu privire la controlul intermediarilor.
Controlul a constatat incalcari semnificative ale legislatiei asigurarilor: neinregistrarea in evidenta tehnica si contabila a societatii a unor polite emise printr-un intermediar extern, lipsa unui sistem de control intern adecvat (care a permis expunerea societatii la riscuri prin incheierea de polite in afara limitelor de competenta).
Prin urmare, Consiliul ASF a dispus, in data de 28 ianuarie 2014, amenzi totale de 190.000 de lei si a sesizat organele de cercetare penala asupra unor fapte care tin de activitatea de asigurare si care intrunesc, in opinia ASF, elemente de natura infractionala (verificarea acestor indicii tinand de alte institutii ale statului). Totodata, ASF a solicitat societatii un plan de masuri pentru remedierea aspectelor constatate (o parte dintre acestea fiind remediate in cursul controlului).
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Precizam ca identificarea unor nereguli in privinta decontarilor dintre societate si conducerea CARE Romania SA tine in principal de controlul intern al societatii si de alte institutii ale statului, iar ASF a procedat, in cadrul controlului inopinat mentionat, la verificarea aspectelor care tin de supravegherea activitatii de asigurare-reasigurare desfasurata de societate.
Referitor la aceste aspecte, reafirmam ca ASF a identificat deficiente semnificative ale Consiliului de Supraveghere si ale Directoratului societatii (conducerea administrativa si executiva a societatii) in perioada anterioara lunii iulie 2013, luand masurile care se impun, inclusiv sesizarea organelor de cercetare penala si retragerea aprobarii domnului Radu Frincu.
ASF a fost instiintata de catre Corpul de Control al Primului Ministru ca "domnul Frincu Radu a detinut functia de Presedinte al Directoratului CARE Romania SA desi nu a indeplinit o conditie obligatorie prevazuta de normele legale pentru ocuparea functiei de membru al directoratului unei societati de asigurari, si anume "sa aiba studii superioare", intrucat nu a facut dovada absolvirii unor studii superioare".
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Concediu medical in 2024. Cum se calculeaza CASS conform OUG 34/2024?Suspendarea inspectiei fiscale: Ce modalitati si conditii de aplicare a procedurii exista?Norma ASF nr. 12/2015 privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultativeLuni, 26 august 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscaleANAF: Declaratii si plati obligatorii pana la 20, respectiv 25 ianuarie 2017Ultimele articole
Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UESambata, 30 noiembrie 2024, termen limita pentru depunerea formularului 398Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Calendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Declaratia 398 (Declaratia speciala de TVA). Cine depune D398, termen depunereArticole similare
Editorial - Siguranta... nesigurantei„Jurnal de Tatic” recomandat de o mamicaOptiunea pentru determinarea impozitului pe venit pe baza normelor de venit. Ce contributii se datoreaza?Scandal neasteptat in cazul unei institutii majore. Reactia presedinteluiCCIR: Masurile de supraimpozitare anuntate de Guvern sunt o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a RomanieiUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Masuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernTarifele politelor de asigurare obligatorie raman plafonate pana la 31 decembrie 2024Controale ITM la firmele cu cod CAEN 3600 si 3700Articole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul IXDepuneti la timp D 204 pentru a evita AMENZIle de la Fisc!Ce e nou in 2013 privind formularul 390 VIES25 MAI 2017 este ultima zi pentru depunerea formularelor 200 si 201 pentru anul 2016Restituire avans pentru livrari intracomunitare. Declaratia 390. Decont TVAUltimele articole
E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAAspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVAAMENZIle ajung pana la 100.000 lei pentru nerespectarea unor dispozitii introduse prin OUG 125/2024Se suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Articole similare
In toamna lui 2017, bate vantul schimbarii in fiscalitatea romaneascaFacturi in original solicitate de societatile de asigurari. Cum procedam privind Declaratia 394?Sume uriase recuperate anul trecut de ANAF din combaterea evaziuniiCe avantaje salariale pot fi acordate administratorilor care au contract de mandatOANAF 1437/2016 privind cazurile speciale de executare silita. Iata explicatiile oferite de ANAF!Ultimele articole
Implementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Prime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Impozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimMasuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernTarifele politelor de asigurare obligatorie raman plafonate pana la 31 decembrie 2024Articole similare
Nou! Vezi ce proiect modifica structura MFP si ANAFNoutati Legislatie Fiscala 07 - 13 aprilie 2008Noutati Legislatie Fiscala 20 - 28 aprilie 2008Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"