Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La jumatatea acestei saptamani, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a precizat, la o zi dupa ce Corpul de Control al premierului a anuntat ca va sesiza Parchetul general privind nereguli la firma de asigurari CARE Romania, ca rolul de autoritate de supraveghere a fost indeplinit. Mai exact, ASF a anuntat, potrivit HotNews.ro, ca a fost informat Corpul de Control al premierului, in luna februarie 2014, asupra concluziilor unui control inopinat efectuat anul trecut la aceasta firma, si ca, in data de 28 ianuarie 2014, i-a aplicat amenzi de 190.000 de lei si a sesizat si organele de cercetare penala asupra unor fapte ce tin de activitatea de asigurare.
In acest sens, comunicatul citat de sursa amintita noteaza:
"Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de concluziile Raportului Corpului de Control al Primului Ministru referitor la verificarile efectuate la CARE Romania SA.
ASF precizeaza ca, la randul ei, a informat Corpul de Control al Primului Ministru, in luna februarie 2014, asupra concluziilor controlului inopinat declansat la CARE Romania SA in luna octombrie 2013 si care a vizat perioada 2012 - 2013.
Controlul a verificat modul de functionare a sistemului de control intern, managementul riscului si auditul intern, modul de inregistrare si evidenta a dosarelor de dauna si de constituire/eliberare a rezervelor, activitatea de subscriere a politelor si respectarea prevederilor legale cu privire la controlul intermediarilor.
Controlul a constatat incalcari semnificative ale legislatiei asigurarilor: neinregistrarea in evidenta tehnica si contabila a societatii a unor polite emise printr-un intermediar extern, lipsa unui sistem de control intern adecvat (care a permis expunerea societatii la riscuri prin incheierea de polite in afara limitelor de competenta).
Prin urmare, Consiliul ASF a dispus, in data de 28 ianuarie 2014, amenzi totale de 190.000 de lei si a sesizat organele de cercetare penala asupra unor fapte care tin de activitatea de asigurare si care intrunesc, in opinia ASF, elemente de natura infractionala (verificarea acestor indicii tinand de alte institutii ale statului). Totodata, ASF a solicitat societatii un plan de masuri pentru remedierea aspectelor constatate (o parte dintre acestea fiind remediate in cursul controlului).
SAF-T Ghid de raportare corecta
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Precizam ca identificarea unor nereguli in privinta decontarilor dintre societate si conducerea CARE Romania SA tine in principal de controlul intern al societatii si de alte institutii ale statului, iar ASF a procedat, in cadrul controlului inopinat mentionat, la verificarea aspectelor care tin de supravegherea activitatii de asigurare-reasigurare desfasurata de societate.
Referitor la aceste aspecte, reafirmam ca ASF a identificat deficiente semnificative ale Consiliului de Supraveghere si ale Directoratului societatii (conducerea administrativa si executiva a societatii) in perioada anterioara lunii iulie 2013, luand masurile care se impun, inclusiv sesizarea organelor de cercetare penala si retragerea aprobarii domnului Radu Frincu.
ASF a fost instiintata de catre Corpul de Control al Primului Ministru ca "domnul Frincu Radu a detinut functia de Presedinte al Directoratului CARE Romania SA desi nu a indeplinit o conditie obligatorie prevazuta de normele legale pentru ocuparea functiei de membru al directoratului unei societati de asigurari, si anume "sa aiba studii superioare", intrucat nu a facut dovada absolvirii unor studii superioare".
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA in Noul Cod fiscal versus Vechiul Cod fiscal. Analiza comparativaCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarieProiect: Din 1 ianuarie 2026 rovinieta ar putea fi obligatorie doar pentru vehiculele de pana in 3,5 tonePFA si venituri din criptomonede. Obligatii de plata CAS si CASS in 2024Calendar ANAF. Declaratii cu scadenta in data de 25 martie 2024Ultimele articole
In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UESambata, 30 noiembrie 2024, termen limita pentru depunerea formularului 398Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Calendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Articole similare
Restituirea TVA din ultimul decont ca urmare a anularii inregistrarii. Ce solutii avem?Masuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernSe reduce plafonul maxim al despagubirilor pentru vatamari corporaleProfesorii de economie din Romania cer retragerea de urgenta a Ordonantei 114/2018Cum functioneaza Programul FidelisUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Tarifele politelor de asigurare obligatorie raman plafonate pana la 31 decembrie 2024Controale ITM la firmele cu cod CAEN 3600 si 3700ASF, prin MF, propune plafonarea pretului politelor de asigurare obligatorie pana la 30 septembrie 2024Articole similare
25 MAI 2017 este ultima zi pentru depunerea formularelor 200 si 201 pentru anul 2016Modificari in legea concurentei. Care sunt prevederile actuale?Controale ITM in domeniul turismului si al serviciilor de alimentatie publica in trim I-III din 2023Codul fiscal 2008 - Capitolul XIV. Dispoziti finale - art. 295-296Modificari ale AMENZIlor contraventionale. A fost ELIMINATA facilitatea platii AMENZIlor la jumatate din suma, in termen de 15 zileUltimele articole
Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CE-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAAspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVAAMENZIle ajung pana la 100.000 lei pentru nerespectarea unor dispozitii introduse prin OUG 125/2024Articole similare
Metrorex imprumuta de la Finante 188,53 de milioane de leiTichetele de masa si tichete cadou acordate angajatilor. Situatii in care sumele trebuie impozitateProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarieContribuabilii au la dispozitie 15 zile pentru a depune Notificarea privind intentia de mediere in cazul executarii siliteUltimele articole
Implementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Prime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Impozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimMasuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernTarifele politelor de asigurare obligatorie raman plafonate pana la 31 decembrie 2024Articole similare
Nou! Vezi ce proiect modifica structura MFP si ANAFNoutati Legislatie Fiscala 20 - 28 aprilie 2008Noutati Legislatie Fiscala 07 - 13 aprilie 2008Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"