Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La nivel european si international se discuta din ce in ce mai mult despre schimbarea unor proceduri importante de lucru. Accentul cade din ce in ce mai mult pe acele zone ale economiei care pot fi imbunatatite, iar IMM-urile sunt vazute drept coloana vertebrala a economiei mondiale. Multe masuri se iau in aceasta perioada si pentru combaterea mai eficienta a evaziunii fiscale.
Publicatia Accounting Today a atras atentia cu privire la unele schimbari in domeniul auditului si al reglementarilor aferente parteneriatelor in acest domeniu. Noi reguli vor intra in vigoare incepand cu 2018, astfel ca firmele sunt obligate sa ia decizii importante pentru a intelege noile reglementari si impactul acestora.
In Statele Unite urmeaza sa se aplice un model nou, iar sansele ca reglementari care sa urmeze acest model sa se aplice si la nivel european nu sunt neaparat mici. Asa cum am vazut, multe dintre aspectele care initial par sa aiba succes au un impact care se rasfrange si asupra unor reglementari europene. Trebuie sa fim, asadar, informati si cu privire la contextul international de unde putem extrage intotdeauna acele elemente care functioneaza sau care ar avea sanse de reusita si la noi.
Noul regim de audit este concentrat pe parteneriat si nu pe partener. Astfel, taxele snt colectate la nivel de acord, mai degraba decat la nivel de individ inscris intr-un parteneriat.
In cazul parteneriatelor care doresc sa nu ia parte la aceste schimbari, Fiscul va trebui sa demareze actiuni de deficienta care vor viza partenerii, avand ca obiectiv ajustarea aspectelor asociate cu parteneriatul, rezolvarea problemelor si distribuirea sau colectarea oricaror taxe care ar rezulta in urma acestor ajustari.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Noul regim de audit centralizat in jurul parteneriatului schimba semnificativ procedurile asociate acordurilor de parteneriat in cadrul firmelor de audit. Companiile si alte entitati din domeniul antreprenorial tratate ca parteneriate in ce priveste plata taxelor ar trebui sa analizeze inca din acest moment modul in care incepand cu 2018 se vor descurca in contextul noilor modificari.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Peste 60 de culturi de legume si fructe romanesti primesc cea mai prestigioasa certificare de calitate din lumePrioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Proiect OUG: Infiintarea, organizarea si functionarea agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii, atragere de investitii si promovare a exportuluiOficiul de lupta antifrauda isi sporeste activitatile de investigareInregistrare gratuita a firmei si zero costuri. Cum arata noile masuri pentru sustinerea antreprenorilor romani?Ultimele articole
Plafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorMEAT a lansat platforma IMM Mentor pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea intreprinderilor inovatoareGuvernul a adoptat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027. Ce masuri au fost incluseLegea 28/2020: Noi prevederi pentru comercializarea produselor alimentareGuvernul A ADOPTAT OUG pentru stabilirea cadrului general de infiintare a Fondurilor SuveraneArticole similare
Noul Cod fiscal in 2014: Ce modificari au intrat in vigoare de la 1 ianuarie?Operatiuni pluripartite. Cum procedam privind TVA-ul si declaratiile?Scutiri de TVA pentru misiunile diplomatice si oficiile consulareFirmele de buna credinta, cele mai afectate de masurile de combatere a fraudei de TVA (sondaj)ONG. Inregistrarea in scopuri de TVA. Care e procedura?Ultimele articole
Este OFICIAL! Regulile privind calculul TAXElor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaGrup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalDoua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaArticole similare
Propunere: Metode moderne de colectare a TVA in Romania, pentru scaderea pierderilor anuale de peste 6 miliarde de euroHG 633/2015 privind modificarea HG 34/2009: organizarea si functionarea MFP si modificarea HG 520/2013 privind functionarea ANAFNoutati Legislatie Fiscala 19-25 mai 2008 - Monitorul OficialNoutati legislatie Fiscala 07-11 iulie 2008 - Monitorul OficialNoutati Legislatie Fiscala 13-17 aprilie 2009 - Monitorul OficialAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"