Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 26 Apr. 2022

O societate platitoare de impozit pe profit si-a modificat exercitiul financiar, inclusiv perioada fiscala, optand pentru perioada iulie N- iunie N 1. La 30.06.2021 a depus situatiile financiare anuale pentru primul an modificat, care a cuprins perioada ianuarie 2020 - iunie 2021.
La 31.12.2021 va depune raportare anuale. In formularul F10, rd 97/98, coloana 2 din raportarea anuala va trece soldul debitor/creditor al contului 121 pentru perioada iulie - decembrie 2021, tinand cont ca pentru perioada ianuarie - iunie 2021 soldul contului 121 este zero (profitul s-a repartizat conform AGA)?
In formularul F20, coloana 2 se trec veniturile si cheltuielile aferente perioadei iulie - decembrie 2021?
Raspunsul expertului contabil Alexandru Palaghia:
Conform OMF 85/2022 si OMFP 4160/2015, Raportarile contabile intocmite de catre entitatile care opteaza pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, perioada de referinta este data de 31.12.N, asadar soldurile/rulajele utilizate in completarea acestui formular vor fi cele din cursul anului calendaristic respectiv, idependent de anul financiar modificat utilizat de catre respectiva entitate.
Pentru surprinderea imaginii asupra situatiei din anul financiar modificat, entitatea va intocmi situatii financiare anuale care vor cuprinde 3 coloane (cf. art. VI din OPANAF 4160/2015), ANAF/MFP nepublicand un format standardizat in acest sens.
Dupa intelegerea mea, scopul Raportarilor contabile anuale pentru entitatile care utilizeaza un alt exercitiu financiar decat anul calendaristic este unul informativ pentru ANAF/MFP in conformitate cu prevederiole art. 37 din legea contabilitatii nr. 82/1991.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Ghidul practic al contabilitatii 2023 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Declaratia Unica 2023 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS

Cartea Verde a TVA
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Completare raportari contabile in cazul modificarii exercitiului financiar":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Raportarile contabile anuale se depun pana pe 31 decembrie in cazul unui exercitiu financiar diferit de anul calendaristicRaportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Obligatiile entitatilor care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic?Buletin ANAF: Acte normative noi, cu incidenta fiscala, din perioada 3-9 aprilie 2017Manualul contabilului din firmele mici, un instrument esential in 2013!Ultimele articole
RAPORTARI CONTABILE semestriale: Exista posibilitatea retransmiterii documentelor in cazul in care au fost constatate ERORI?Raportarile contabile la 30 iunie 2023 se depun pana cel mai tarziu la data de 16 august 2023RAPORTARI CONTABILE semestriale depuse eronat. Se poate corecta situatia?Cine NU trebuie sa depuna sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2023, conform Ordinului 2195/2023Proiect: Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2023 se va aplica persoanelor care au o cifra de afaceri neta mai mare de 1.000.000 euro
Mai multe articole despre raportari contabile

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"