Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF aduce la cunostinta contribuabililor faptul ca in Monitorul Oficial nr. 291/06.04.2023 a fost publicat OPANAF nr. 420/2023 pentru aprobarea modelului si continutului formularului Notificare de conformare emisa de organul de inspectie fiscala, a procedurii de notificare si a periodicitatii de emitere, precum si pentru modificarea anexei nr. 1.a la OPANAF nr. 3.711/2015.
Prin acest act normativ a fost introdus formularul „Notificare de conformare emisa de organul de inspectie fiscala” in vederea punerii in aplicare a prevederilor art. 121^1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
In conformitate cu prevederile art. 121^1 din , pentru contribuabilii/platitorii prezumtivi a fi selectati pentru efectuarea inspectiei fiscale, organul de inspectie fiscala transmite acestora, in scris, o notificare de conformare cu privire la riscurile fiscale identificate in scopul reanalizarii de catre acestia a situatiei fiscale si, dupa caz, de a depune sau de a corecta declaratiile fiscale.
Prin notificare se comunica contribuabilului/platitorului ca in termen de 30 de zile de la data comunicarii notificarii are posibilitatea sa depuna sau sa corecteze declaratiile fiscale. Pana la expirarea acestui termen, organul de inspectie fiscala nu intreprinde nicio actiune in vederea selectarii pentru efectuarea inspectiei fiscale.
Depunerea sau corectarea declaratiilor fiscale de catre contribuabil/platitor nu impiedica selectarea pentru efectuarea inspectiei fiscale.
Contribuabilii/platitorii cu risc fiscal ridicat care nu au remediat riscurile fiscale pentru care au fost notificati sunt supusi obligatoriu unei inspectii fiscale sau unei verificari documentare.
Prin OPANAF nr. 420/2023 a fost modificat si formularul „Aviz de inspectie fiscala” (aprobat prin OPANAF nr. 3.711/2015), in sensul introducerii prevederii conform careia contribuabilul poate depune sau corecta declaratiile de impunere aferente perioadelor si creantelor fiscale ce vor face obiectul inspectiei fiscale, pana la data inceperii inspectiei fiscale.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cheltuieli deductibile si nedeductibile
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024NOTIFICAREA DE CONFORMARE RO e-TVA: pentru ce tipuri de diferente va fi transmisaDecontul precompletat e-TVA va fi MODIFICAT. Bolos anunta o perioada tranzitorieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"