Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CNAS: De la 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: comunicat de presa cnas, medicamente prescrise, asistenta medicala

Conform unui comunicat de presa al CNAS, incepand cu data de 1 aprilie 2021, asiguratii vor avea posibilitatea sa ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din tara, indiferent daca aceasta se afla sau nu in relatie contractuala cu aceeasi casa de asigurari de sanatate cu care este si medicul prescriptor.

Exceptie fac medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se elibereaza indiferent de casa de asigurari de sanatate in evidenta careia de afla asiguratul, cu conditia ca furnizorul de medicamente sa fie in contract cu aceeasi casa de asigurari de sanatate cu care se afla si medicul care a emis prescriptia medicala.
 
Daca in prezent farmaciile comunitare/punctele de lucru pot avea incheiate contracte pentru furnizarea de servicii farmaceutice cu doua case de asigurari de sanatate, respectiv cu o casa de asigurari de sanatate judeteana si cu CAS AOPSNAJ, pentru punerea in aplicare a noii  reglementari, incepand cu data de 1 aprilie 2021, farmaciile comunitare/punctele de lucru care au incheiate doua contracte cu case de asigurari vor opta pentru pastrarea unui singur contract, care va fi valabil pana la data de 30 iunie 2021.  Farmacia/punctul de lucru va deservi toti asiguratii care prezinta prescriptii medicale.
 
Institutia mentioneaza ca dupa aprobarea noului Contract-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale, tehnologiilor si dispozitivelor asistive in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate  pentru anii 2021-2022, o farmacie comunitara/ punct de lucru farmaceutic va incheia un contract unic cu o casa de asigurari de sanatate, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021.
 
„Este o masura care va asigura un acces mai facil al pacientilor la tratamentele necesare, mai ales in aceasta perioada dificila pe care o traversam. Insa nu ne vom opri aici. Alte masuri menite sa vina in sprijinul pacientilor sunt propuse de CNAS in proiectul de Contract-cadru pentru anii 2021-2022, pe marginea caruia, pana la data de 30 martie 2021, se desfasoara  consultarile si negocierile cu organizatiile patronale, sindicale si profesionale reprezentative din domeniul medical. Noul proiect de Contract-cadru va fi supus aprobarii Guvernului, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2021”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS.
 
Aceasta noua reglementare este cuprinsa in hotararea aprobata de Guvern in data de 25 martie, care prevede prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018-2019, pentru prorogarea unor termene, pentru modificarea si completarea anexei nr. 2 la aceasta, precum si pentru prelungirea termenului de aplicare si modificarea prevederilor HG nr. 155/2017 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018, pana la 30 iunie 2021.

Sursa: CNAS
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CNAS: De la 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016