Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Conditii de depunere a declaratiilor privind fondul de mediu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mai. 2010
Tags: fondul de mediu

Intrebare In ce conditii este obligata o societate sa depuna declaratiile privind obligatiile la fondul de mediu? Daca societatea utilizeaza autovehiculele in afara tarii de unde isi procura ...

Intrebare
In ce conditii este obligata o societate sa depuna declaratiile privind obligatiile la fondul de mediu? Daca societatea utilizeaza autovehiculele in afara tarii de unde isi procura combustibil si plateste si taxe de drum, mediu etc? Este obligata si la plata taxei de mediu?

Solutie oferita de Serviciul de
Consultanta al Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili .. detalii aici

Raspuns
Depunerea declaratiei privind obligatiile la Fondul pentru mediu este reglementata de art. 11 din O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu si de O.M.M.G.A. nr. 549/2006 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu" si a instructiunilor de completare si depunere a acestuia.

Potrivit acestora, sunt obligati sa depuna declaratia doar persoanele care datoreaza diverse sume sub forma de contributii sau taxe la Fondul pentru mediu, asa cum sunt ele reglementate la art. 9 din ordonanta, respectiv:

- contributia din veniturile realizate din vanzarea deseurilor feroase si neferoase;
- taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera provenind de la sursele stationare a caror utilzare afecteaza factorii de mediu;
- taxele pentru utilizarea denoi terenuri pentru depozitarea deseurilor valorificabile;
- contributia pentru nerealizarea obiectivelor de valorificare/incinerare cu recuperare de energie a deseurilor de ambalaje (se declara inclusiv cantitatile efectiv inregistrate);


-contributia din valoarea substantelor clasificate ca fiind periculoase pentru mediu;
- contributia pentru masa lemnoasa exploatata;
- taxa pentru anvelope (se declara inclusiv cantitatile efective);
- contributia pentru gestionarea fondurilor de vanatoare;
- contributia pentru neindeplinirea obiectivelor de diminuare a deseurilor municipale si asimilabile;
- ecotaxa pentru pungile de tip sacosa.

Autovehiculele sunt considerate surse mobile de poluare si pentru ele nu se datoreaza o taxa specifica la Fondul pentru mediu (exista taxa pe poluare reglementata distinct prin O.U.G. nr. 50/2008, care se datoreaza doar la inmatricularea autovehiculelor, dar aceasta este o alta problema).

Daca guvernul va renunta in viitor la taxa pe poluare in actuala ei forma de reglementare, este posibil ca in viitor sa se instituie un alt tip de taxa, care sa fie perceputa pentru toate autovehiculele si care sa tina cont de gradul de poluare (inclusiv, in functie de consumul de combustibil).

Deocamdata, o taxa pe poluare pentru autovehicule specifica, care sa fie datorata in temeiul O.U.G. nr. 196/2005 nu exista. Mentionam ca in forma initiala a ordonantei (art. 9 alin. 1 lit. b din O.U.G. nr. 196/2005) nu se distingea cu privire la sursa de poluare atmosferica – stationara sau mobila – si se datora taxa in functie de consumul de carburant pe categorii de autovehicule.

S-a renuntat la perceperea taxei de la sursele mobile (autovehicule) prin legea de aprobare a ordonantei (Legea nr. 292/2007), situatie care persista si in prezent.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Conditii de depunere a declaratiilor privind fondul de mediu":
Rating:

Nota: 3.71 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016