Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Din 31 martie 2022 platile eronate ale persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent se vor returna platitorilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 04 Apr. 2022
Tags: plati eronate, ordinul 2021/2021, persoane fizice

ANAF Galati anunta, print-un comunicat de presa, ca platile eronate ale persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale se vor returna platitorilor.

Incepand cu anul 2022, declaratiile de impunere si declaratiile informative ale persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale se depun la organul fiscal central, stabilit in conformitate cu dispozitiile ar. 31 alin. (1) din Codul de procedura fiscala.

Prin Ordinul 2021/2021 privind competenta de administrare a obligatiilor fizice datorate de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere s-a stabilit ca plata obligatiilor fiscale reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, inclusiv a impozitului pe venitul din salarii aferent activitatii sediilor secundare, se efectueaza de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si/sau sediile secundare ale acestora, dupa caz, la unitatea Trezoreriei Statului care deserveste organul fiscal competent.

Pana la 31 martie 2022, eventualele plati efectuate catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul vechilor organe fiscale, ulterior datei de 31 decembrie 2021, se vor transfera la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat noul organ competent, pe baza urmatoarelor informatii:

a) codul de identificare fiscala al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere pentru care se schimba competenta de administrare incepand cu data de 1 ianuarie 2022l

b)vechiul organ fiscal;

c)noul organ fiscal competent.

Operatiunile de transfer se efectueaza pana la data de 31 martie 2022, prin redirijarea automata a platilor eronate.

Dupa data de 31 martie 2022, eventualele plati efectuate eronat de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, la unitatile Trezoreriei Statului la care sunt arondate vechile organe fiscale, se vor returna platitorilor.

Baza legala:

Ordin 2021/2021 privind competenta de administrare a obligatiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Din 31 martie 2022 platile eronate ale persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent se vor returna platitorilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016