Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programarea online, serviciu electronic pus la dispozitia contribuabililor de ANAF pentru solutionarea unor problematici fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 14 Ian. 2022
Programarea online, serviciu electronic pus la dispozitia contribuabililor de ANAF pentru solutionarea unor problematici fiscale
Tags: programare online, servicii anaf, contribuabili

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor faptul ca Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au dezvoltat si implementat serviciul electronic Programarea online care da posibilitatea contribuabililor de a se programa pentru intalnirea cu un inspector A.N.A.F in vederea solutionarii unei problematici fiscale, dar si pentru identificarea vizuala online in vederea aprobarii inregistrarii in Spatiul Privat Virtual.

Serviciul de programari onlineeste disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii on-line, pozitia 3 - Programari online sau se acceseaza direct urmatorul link:

Institutia mentioneaza ca acest serviciul este disponibil si in Spatiul Privat Virtual. 

Serviciul de programare online este pus la dispozitia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesita timp indelungat de solutionare, timpul alocat fiecarei programari fiind de maximum 30 de minute.

Contribuabilii persoane fizice care doresc sa se inregistreze in Spatiul Privat Virtual fara a se deplasa la sediul organului fiscal au posibilitatea de a se programa online pentru efectuarea identificarii de la distanta de catre organul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuala online).

In acest scop, in aplicatia ”Programari online ”, dupa bifarea tipului de persoana si completarea rubricilor cu datele de identificare si organul fiscal la se doreste programarea, se va alege serviciul: Identificarea vizuala online(sistem video).

Programarea online pentru identificarea vizuala online (sistem video) trebuie efectuata in termen de zece zile de la inregistrarea in Spatiul Privat Virtual.

Inregistrarea in Spatiul Privat Virtual se efectueaza prin completarea si transmiterea cererii de inregistrare in Spatiu Privat Virtual, disponibila la urmatorul link:
https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp.

In cererea de inregistrare in SPV,contribuabilul isi exercita optiunea privind aprobarea prin identificare vizuala online (in câmpul ”Tipul de aprobare”).

In cazul exercitarii de catre persoana fizica a optiunii privind aprobarea prin identificare vizuala online, A.N.A.F transmite persoanei fizice o informare, pe adresa de posta electronica completata in formularul de inregistrare, care cuprinde:

a) instructiuni de desfasurare a identificarii vizuale online ce se va derula;
b) comunicarea faptului ca, in situatia in care nu poate participa la identificarea vizuala online la data si ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.
c) comunicarea faptului ca neprezentarea la ora si data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea inregistrarii in SPV;
d) reguli de conduita.

In situatia in care persoana fizica nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma in intervalul celor zece zile.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programarea online, serviciu electronic pus la dispozitia contribuabililor de ANAF pentru solutionarea unor problematici fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016