Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va aducem la cunostinta ca a fost pusa la dispozitia dumneavoastra o noua versiune pentru Declaratia 400 - Declaratie informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.
Declaratia 400 precum si ultimele versiuni ale declaratiilor in format PDF pot fi descarcate de pe pagina "Descarca declaratii fiscale" , aflata in meniul superior.
Platitorii de venituri din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate (conform art. 119 alin. (11) din Codul fiscal).
Click aici pentru a descarca cea mai noua versiune pentru Declaratia 400!
Declaratia 400 se completeaza si se depune in format electronic si va fi insotit de borderoul centralizator prevazut in anexa nr. 3, semnat si stampilat, conform legii. Declaratia 400 si borderoul centralizator pot fi completate cu ajutorul programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe pagina "Descarca declaratii fiscale" , aflata in meniul superior.
Baza legala: Titlul V, Cap. 3 "Modul de impozitare a veniturilor din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre si aplicarea schimbului de informatii in legatura cu aceasta categorie de venituri" din:
- Legea 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Manual de politici contabile - Stick USB
- OMEF 564/2007 pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.
Prevederile prezentului ordin se aplica pentru veniturile din dobanzi realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2007.
In situatia in care platitorul de venit detine sedii secundare care efectueaza plati de venituri din dobanzi, informatiile se centralizeaza la nivelul societatii-mama si se declara de catre aceasta.
Poate va puneti intrebarea "De ce se depune aceasta declaratie?" Pentru realizarea schimbului automat de informatii intre statele membre cu privire la declararea veniturilor sub forma de dobanzi si asimilate acestora platite sau garantate persoanelor fizice rezidente fiscal in alte state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte.
Teritoriile dependente de Marea Britanie sunt Jersey, Guernsey, Insula Man, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Montserrat, Insulele Turks si Caicos, iar teritoriile dependente de Regatul Olandei sunt Aruba si Antilele Olandeze. Teritoriile terte sunt Principatul Monaco, Principatul Lichtenstein, Principatul Andorra, Republica San Marino si Confederatia Elvetiana.
Nou: Prin agent platitor se intelege orice operator economic care plateste dobanda sau garanteaza plata dobanzii pentru beneficiul imediat al beneficiarului efectiv, indiferent daca operatorul este debitorul creantei care produce dobanda sau operatorul insarcinat de catre debitor ori de catre beneficiarul efectiv cu plata dobanzii sau cu garantarea platii de dobanda. Orice entitate stabilita intr-un stat membru catre care se plateste dobanda sau pentru care plata este garantata in beneficiul beneficiarului efectiv va fi, de asemenea, considerata agent platitor, la momentul platii sau garantarii unei astfel de plati, cu exceptiile prevazute de Legea nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Prin beneficiar efectiv se intelege orice persoana fizica ce primeste o plata de dobanda sau orice persoana fizica pentru care o plata de dobanda este garantata, cu exceptia cazului cand aceasta persoana dovedeste ca plata nu a fost primita sau garantata pentru beneficiul sau propriu, potrivit Legii nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Termenul de depunere este pana la data de 28/29 februarie inclusiv a anului curent.
Sursa: asistenta-contribuabili.ro
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In atentia celor care depun DECLARATIA 400. Se apropie termenul limita28 februarie - termen pentru DECLARATIA 400Articole similare
Documentar fiscal: Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale restanteCe declaratii depunem la 31 ianuarieSAF-T: Societatile pot fi amendate pentru depunerea repetata a D406 in perioada de gratie?Reminder ANAF! Joi, 30 noiembrie 2023, termenul limita pentru depunerea formularului 398 -Declaratie speciala de TVADeclaratia 010Ultimele articole
Miercuri, 15 ianuarie 2025, termen limita pentru depunerea unor declaratii importanteReminder ANAF! Declaratii care au scadenta pe 10 ianuarie 2025Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESVineri, 20 decembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii importanteReminder! Pana pe 19 decembrie 2024 trebuie depusa D11Articole similare
ULTIMA VERSIUNE disponibila pentru Declaratia 100. Ce s-a modificat?ANOFM a publicat documentele necesare procedurii prevazute de Art. 6 din OUG 132/2020 – 2.500 telemuncaDeclaratia 120. Puteti descarca ULTIMA VERSIUNEE disponibila Declaratia 100 actualizata. Ce nu se mai declara in D100?E disponibila ULTIMA VERSIUNE pentru Declaratia 220Ultimele articole
Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareDepunerea Declaratiei Unice [Ghid Complet]Formulare necesare obtinerii subventiei conform OUG 220/2020 - incadrare in munca in anul 2021-Decontare 41,5% din salariu. Angajatorii care nu au avut posibilitatea depunerii actelor aferente in platforma aici.gov.ro o pot face si in perioada urmatoareRaspunsuri OFICIALE de la ANAF cu privire la completarea si depunerea Declaratiei Unice 2020Articole similare
Ce trebuie sa declare contribuabilii prin SAF-T si care este termenul limita de transmitere (Ordinul 1783/2021)NOU: VERSIUNEA ACTUALIZATA pentru Declaratia 112 (Soft A si Soft J)Legea 70/2016 ratifica Acordul multilateral al autoritatilor competente pentru schimb automat de informatiiNoua versiune pentru Declaratia 101Ultima versiune pentru Ordine de plata si Foi de varsamant. OPFV 2014Ultimele articole
TVA - O firma din Romania livreaza marfuri in Franta, insa produsele finite sunt facturate unei societati din ElvetiaArticole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul VCod TVA anulat si restituri de sume platite in plus. Tratament fiscalTitlul V Capitolul IIICe prevederi se aplica in 2016 pentru impozitul pe reprezentante?Noutati Legislatie Fiscala 12-18 mai 2008 - Monitorul OficialUltimele articole
Au fost modificate normele metodologice ale programului IMM INVEST. Pentru anumite domenii nu se pot garanta crediteAmanarea la plata a ratelor de leasing. Cum se face inregistrarea dobanzilor capitalizate conform OUG 37/2020?Hotararea nr.326/2020: Au fost publicate noile norme metodologice de aplicare a programului IMM Invest RomaniaAmanarea ratelor - Principalele prevederi ale OUG 37/2020 explicate de specialistContract de factoring. Care sunt inregistrarile contabile?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"