Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a publicat noul model al declaratiei fiscale pentru sponsorizari. Cum arata formularul 107

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Iun. 2018
Tags: formularul 107, model declaratie fiscala pentru sponsorizari, formular sponsorizari

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat, joi, un proiect normativ care contine modelul si continutul Formularului 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private".

In Referatul pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private" se arata urmatoarele: “Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.25/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare, au fost aduse o serie de modificari Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Astfel, prin art.56 alin.(1^1) din Codul fiscal, s-a dat dreptul si contribuabililor care sunt platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor sa efectueze sponsorizari potrivit prevederilor Legii nr.32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare”.

In Referat se arata ca aceasta masura a fost luata pentru a sustine entitatile nonprofit si unitatile de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii. “Totodata, a fost instituita obligatia contribuabililor care efectueaza sponsorizari sa depuna o declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor”, se mai precizeaza in documentul citat, fiind vorba de formularul 107. 

De asemenea, acest act normativ mai reglementeaza si obligatia platitorilor de impozit pe profit care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, ori in cazul in care acorda burse private, sa depuna o declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private. Formularul 107 trebuie depus aferent anului in care au fost inregistrate cheltuielile respective. 

Astfel, pentru indeplinirea “de catre platitorii de impozit pe profit, respectiv platitorii de impozit pe veniturile microintreprinderilor a obligatiilor declarative amintite mai sus, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului formularului 107 “Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia”, se mai arata in referatul care poate fi consultat aici.

De pe site-ul www.anaf.ro. Poate fi descarcata si declaratia, dar pot fi consultate si Anxele si Ordinul pentru aprobarea modelului.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a publicat noul model al declaratiei fiscale pentru sponsorizari. Cum arata formularul 107":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016