Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana pe 25 IUNIE 2024 trebuie depuse la ANAF mai multe declaratii fiscale importante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 07 Feb. 2024
Pana pe 25 IUNIE 2024 trebuie depuse la ANAF mai multe declaratii fiscale importante
Tags: depunere declaratii fiscale, termen de depunere, impozi pe profit, impozit micro

Conform legislatiei in vigoare, impozitul pe veniturile microintreprinderilor pentru trimestrul IV 2023, impozitul pe profit aferent anului 2023, precum si beneficiarii sponsorizarilor din anul 2023 se declara pana la 25 iunie 2024.

Se depun pana la data de 25 IUNIE 2024 urmatoarele declaratii:

-Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (fornular 100) prin care se declara impozitul pe veniturile microintreprinderilor aferent trimestrului IV al anului 2023;

-Declaratia privind impozitul pe profit (formular 101) pentru anul 2023;

-Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private (formular 107) pentru anul 2023.

Potrivit prevederilor art. 56 alin. (14) lit. b) din Codul fiscal, in vigoare pana la 31 decembrie 2023, societatile platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care in anul 2023 au devenit platitoare de impozit pe profit in temeiul art. 52 din Codul Fiscal trebuiau sa depuna formularul 107 pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare primului trimestru pentru care se datora impozitul pe profit.

Prin OUG 115/2023 s-au abrogat, incepand cu 1 ianuarie 2024, mai multe alin. ale art. 56 din Codul fiscal, referitoare la posibilitatea microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari sau care achizit?ioneaza aparate de marcat electronice fiscale, de a scadea sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor, respectiv de a redirectiona impozitul pe veniturile microintreprinderilor care nu a fost utilizat integral pentru activitati de sponsorizare.

Impozitul pe veniturile microintreprinderilor aferent anului 2023 se redirectioneaza potrivit prevederilor in vigoare pana la data de 31 decembrie 2023.

Ultimul an fiscal in care sumele reprezentand sponsorizari/burse s?i sumele reprezentand achizit?ia de aparate de marcat electronice fiscale, ramase de reportat, potrivit legii, se scad din impozitul pe veniturile microintreprinderilor este anul fiscal 2023.



Sursa: ANAF

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana pe 25 IUNIE 2024 trebuie depuse la ANAF mai multe declaratii fiscale importante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016