Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Legea nr. 59/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 214 din 3 martie 2015.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. I. - Ordonanta Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413 din 30 august 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 167/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2 alineatul (3), litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „d) autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi sau in regim de inchiriere - la 6 luni;”.
2. La articolul 2 alineatul (3), dupa litera d) se introduc doua noi litere, literele d^1) si d^2), cu urmatorul cuprins: „d^1) autovehicule utilizate pentru invatarea conducerii auto - la un an, cu exceptia autovehiculelor utilizate pentru invatarea conducerii auto care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, pentru care periodicitatea este de 6 luni;
d^2) autovehicule speciale ambulanta - la un an;”.
3. La articolul 5, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 5. - (1) Inspectia tehnica periodica la vehiculele agreate pentru transportul marfurilor periculoase, la vehiculele destinate exclusiv transportului de butelii de gaze, la remorcile-cisterna lente destinate transportului de marfuri periculoase, la vehiculele istorice, la autovehiculele destinate competitiilor sportive, la vehiculele cu caracteristici speciale, la vehiculele inregistrate prevazute la art. 2 alin. (3) lit. m), la vehiculele radiate din evidenta care au fost inmatriculate ori inregistrate anterior in Romania in vederea inmatricularii sau a inregistrarii, precum si inspectia tehnica in vederea redobandirii certificatului de inmatriculare ori a certificatului de inregistrare se efectueaza numai de personalul R.A.R., in conformitate cu reglementarile prevazute la art. 1.”
Art. II. - Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Cartea Verde a Contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Art. III. - In termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Transporturilor va actualiza Reglementarile privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica - RNTR 1, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2.133/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.160 din 21 decembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR, VALERIU-STEFAN ZGONEA
PRESEDINTELE SENATULUI, CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU
Bucuresti, 26 martie 2015.
Nr. 59.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce cheltuieli poate deduce un PFA in 2016?Timbrul de mediu: ghimpe in coasta IMM-urilor?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"