Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Legea nr. 59/2015 - modificarea OG nr. 81/2000 - certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice prin inspectia tehnica periodica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 03 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: legea nr59/2015, modificarea og nr81/2000, certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate, inspectia tehnica periodica

Legea nr. 59/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 214 din 3 martie 2015.


Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. - Ordonanta Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413 din 30 august 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 167/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2 alineatul (3), litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „d) autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi sau in regim de inchiriere - la 6 luni;”.

2. La articolul 2 alineatul (3), dupa litera d) se introduc doua noi litere, literele d^1) si d^2), cu urmatorul cuprins: „d^1) autovehicule utilizate pentru invatarea conducerii auto - la un an, cu exceptia autovehiculelor utilizate pentru invatarea conducerii auto care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, pentru care periodicitatea este de 6 luni;
d^2) autovehicule speciale ambulanta - la un an;”.

3. La articolul 5, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 5. - (1) Inspectia tehnica periodica la vehiculele agreate pentru transportul marfurilor periculoase, la vehiculele destinate exclusiv transportului de butelii de gaze, la remorcile-cisterna lente destinate transportului de marfuri periculoase, la vehiculele istorice, la autovehiculele destinate competitiilor sportive, la vehiculele cu caracteristici speciale, la vehiculele inregistrate prevazute la art. 2 alin. (3) lit. m), la vehiculele radiate din evidenta care au fost inmatriculate ori inregistrate anterior in Romania in vederea inmatricularii sau a inregistrarii, precum si inspectia tehnica in vederea redobandirii certificatului de inmatriculare ori a certificatului de inregistrare se efectueaza numai de personalul R.A.R., in conformitate cu reglementarile prevazute la art. 1.”
Marea carte verde a monografiilor contabile
Marea carte verde a monografiilor contabile

Vezi detalii

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Vezi detalii

Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil
Autoturisme pe firma. Regim fiscal-contabil

Vezi detaliiArt. II. - Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. III. - In termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Transporturilor va actualiza Reglementarile privind certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica - RNTR 1, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2.133/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.160 din 21 decembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR, VALERIU-STEFAN ZGONEA
PRESEDINTELE SENATULUI, CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU

Bucuresti, 26 martie 2015.
Nr. 59.
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Legea nr. 59/2015 - modificarea OG nr. 81/2000 - certificarea incadrarii vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in normele tehnice prin inspectia tehnica periodica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016