Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OFICIAL! S-a APROBAT procedura de anulare a CASS si a obligatiilor fiscale accesorii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Aug. 2019
Tags: anulare cass, ordinul2 643/2019, mfp

In Monitorul Oficial nr. 691 din 21 august 2019 a fost publicat ORDINUL nr. 2.643 din 31 iulie 2019 pentru aprobarea procedurilor de anulare a contributiei de asigurari sociale de sanatate, precum si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestora.

 
Este vorba de anularea CASS si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestora ce fac obiectul prevederilor art. 2 si 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.
 
 

Extras din ORDINUL  2.643 din 31 iulie 2019 


pentru aprobarea procedurilor de anulare a contributiei de asigurari sociale de sanatate, precum si a obligatiilor fiscale accesorii aferente acestora 

In temeiul prevederilor art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si al art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,
 
avand in vedere Adresa nr. 3.387 din 4.07.2019 a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
viceprim-ministrul, interimar, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:
 
    ART. 1
    (1) Se aproba Procedura de identificare a persoanelor fizice care beneficiaza de anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate potrivit prevederilor art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, prevazuta in anexa nr. 1.
 
    (2) Se aproba Procedura de anulare a contributiei de asigurari sociale de sanatate, precum si a obligatiilor fiscale aferente acestora, potrivit prevederilor art. 2 si 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legiicadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, prevazuta in anexa nr. 2.
 
    (3) Se aproba modelul si continutul Deciziei de anulare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a obligatiilor fiscale accesorii, prevazuta in anexa nr. 3.
 
    ART. 2
    Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
 
    ART. 3
    Directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si organele fiscale centrale din subordinea acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 
    ART. 4
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Model de DECIZIE de nulare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a obligatiilor fiscale accesorii

ANTET ^1)
 
    Nr. ....... din ...........
    Catre …………………………………..........^2)
    Codul de identificare fiscala………..................
    str. ................................. nr. ..., bl. ....., sc. ..., 
    et. ...., ap. ....., sectorul ......., localitatea .............,
    judetul ......................., codul postal ................
   
DECIZIE
   
de anulare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a obligatiilor fiscale accesorii 
   
In temeiul prevederilor art. 3 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor masuri bugetare si pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, va comunicam ca se anuleaza contributia de asigurari sociale de sanatate in suma de ..................... lei, stabilita prin Decizia de impunere anuala nr. ……. din data de ...…, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acesteia, respectiv dobanda in suma de ……. lei si penalitate de intarziere in suma de ………. lei. 
   
Impotriva prezentei decizii se poate formula contestatie, potrivit prevederilor art. 268 si 269 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut de art. 270 al aceluiasi act normativ, sub sanctiunea decaderii. Contestatia se depune la organul fiscal emitent al deciziei.
   
Prezenta decizie produce efecte de la data comunicarii acesteia potrivit art. 47 din Legea nr. 207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. 
   
Conducatorul unitatii fiscale
   
Numele si prenumele ........................
   
Semnatura .......................................

L.S.

Document care contine date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 

^1) Se vor trece sigla conform Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.504/2013 privind aprobarea modelului si caracteristicilor siglelor utilizate la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile ulterioare, denumirea si adresa organului fiscal central emitent al prezentului act administrativ. 

^2) Se vor mentiona numele, prenumele si domiciliul fiscal; codul numeric personal, numarul de identificare fiscala, dupa caz, alte date de identificare ale debitorului.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OFICIAL! S-a APROBAT procedura de anulare a CASS si a obligatiilor fiscale accesorii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016