Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Operatorii economici vor fi inscrisi oficial in Registrul E-Factura incepand cu data de 1 a lunii urmatoare transmiterii D084

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 10 Nov. 2021 Exclusiv
Operatorii economici vor fi inscrisi oficial in Registrul E-Factura incepand cu data de 1 a lunii urmatoare transmiterii D084
Tags: ordinul 1713/2021, registrul e-factura

Prin Ordinul Presedintelui A.N.A.F. 1713/ 2021 publicat in Monitorul Oficial nr. 1040/ 01.11.2021 au fost aprobate Procedura privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e- Factura cat si formularul (084) Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e -Factura/ renuntare la cererea de inregistrare in Registrul RO e Factura.

Conform actului normativ, operatorii economici, respectiv orice entitate care desfasoara o activitate economica constand in executarea de lucrari, livrarea de bunuri/produse si/sau prestarea de servicii, care emit facturi electronice catre alti operatori economici (relatii B2B), pot opta pentru transmiterea facturilor electronice catre destinatari folosind sistemul national privind factura electronica RO e-Factura.

Emitentul facturii electronice, care opteaza pentru transmiterea acesteia in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, este obligat sa fie inregistrat in Registrul operatorilor care au optat pentru utilizarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura.

Inregistrarea se face prin completarea si transmiterea formularului 084 care poate fi folosit si pentru a renunta la utilizarea sistemului. Pentru a vedea cum se completeaza documentul, click  AICI»

Registrul cuprinde urmatoarele informatii:

a) codul de identificare fiscala al operatorului economic sau codul de inregistrare in scopuri de TVA, in situatia in care acesta este inregistrat in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal);
b) denumirea/numele si prenumele operatorului economic;
c) adresa domiciliului fiscal al operatorului economic;
d) data la care operatorul economic a solicitat inregistrarea in Registrul RO e-Factura;

Registrul RO e – Factura este public si se afiseaza pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Inscrierea in Registru RO e – Factura se face prin transmiterea formularului (084) avand bifata sectiunea III.

Formularul (084) se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii.

Operatorul economic care a optat pentru inscrierea in sistemul national privind factura electronica este inscris in Registrul RO e- Factura incepand cu data de 1 a lunii urmatoare transmiterii formularului (084).
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Operatorii economici vor fi inscrisi oficial in Registrul E-Factura incepand cu data de 1 a lunii urmatoare transmiterii D084":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016