Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De la 25 iulie, depunem formularul 112 exclusiv online

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iul. 2011
Tags: formularul 112, declaratii online, depunere declaratie 112

Potrivit legii, incepand cu 25 iulie, declaratia 112 privind plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta angajatilor asigurati va fi depusa doar online.Toti angajatorii sunt ...

Potrivit legii, incepand cu 25 iulie, declaratia 112 privind plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta angajatilor asigurati va fi depusa doar online.Toti angajatorii sunt obligati astfel sa achizitioneze un certificat digital pentru a putea depune aceste declaratii.

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica se obtine de la unul dintre cei trei furnizori de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Pentru transmiterea in deplina siguranta a datelor, certificatul trebuie sa fie confirmat de firma care l-a eliberat.

Se va completa  mai apoi documentul de confirmare si se va aplica semnatura digitala in casuta Semnatura utilizator, iar fisierul se trimite prin e-mail catre firma care a eliberat certificatul digital, aceasta urmand sa verifice datele din documentul primit pentru a valida semnatura trimisa de angajator.

Documentul de confirmare va fi folosit pentru inregistrarea pe site-ul ANAF in meniul Depunere declaratii, modulul inregistrare certificate calificate. Dupa transmiterea documentului, vor trebui furnizate urmatoarele informatii: codul unic de identificare al contribuabilului (adica operatorul economic pentru care veti transmite declaratiile fiscale), denumirea contribuabilului si adresa contribuabilului. Dupa transmiterea acestor informatii, se obtine formularul 150 "Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat".
Serviciul "Depunere declaratii on-line" se foloseste ulterior obtinerii formularului 150, iar   contribuabilii vor depune la orice unitate fiscala din subordinea ANAF formularul 150 listat, semnat si stampilat de contribuabilul pentru care se depun declaratiile fiscale, documentul de identitate al titularului certificatului calificat, in original si copie, precum si documentul in original si copie, care atesta calitatea titularului certificatului calificat, de reprezentant legal al contribuabilului (acest document poate fi Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor sau Statutul societatii comerciale), alaturi de documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil, in situatia in care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat.

Ca urmare a depunerii documentatiei, contribuabilii primesc o confirmare pe adresa de e-mail mentionata in formularul 150 pentru utilizarea serviciului Depunere declaratii on-line. Ulterior, se acceseaza website-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice, categoria Descarcare declaratii, parcurgand etapele prezentate in ghidul Instructiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor on-line, publicat pe website-ul institutiei.

Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit prevederilor art. 219 din Codul de Procedura Fiscala cu amenda de la 500 la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 la 5.000 lei pentru persoanele juridice.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De la 25 iulie, depunem formularul 112 exclusiv online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016