Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
![](https://infotva.manager.ro/images/ICON_WhatsApp-01.png)
Cetatenii bulgari care imprumuta sume ce depasesc 10.000 de leva (peste 5.100 de euro) si nu le vor lua de la banci, ci de la prieteni, rude si companii private ar putea fi nevoiti sa le declare, ...
Cetatenii bulgari care imprumuta sume ce depasesc 10.000 de leva (peste 5.100 de euro) si nu le vor lua de la banci, ci de la prieteni, rude si companii private ar putea fi nevoiti sa le declare, incepand de anul viitor, in cadrul eforturilor de combatere a fraudei, relateaza site-ul Novinite.com.
Aceasta prevedere face parte dintr-o serie de amendamente legislative, care vor fi supuse votului Parlamentului.
Declaratiile fiscale anuale vor cuprinde, de asemenea, o rubrica pentru declararea unor imprumuturi contractate in ultimii zece ani, daca acestea depasesc suma de 40.000 de leva (peste 20.450 de euro), potrivit propunerilor Comisiei parlamentare pentru buget.
![Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025](https://www.rs.ro/dbimg/product/3020-examenul-de-acc.png)
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
![Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari](https://www.rs.ro/dbimg/product/173-consilier-taxe-.jpg)
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
![Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal](https://www.rs.ro/dbimg/product/3130-taxare-2025-nou.jpg)
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Potrivit proiectului, aceleasi reguli ar urma sa se aplice celor care acorda imprumuturi. Astfel, acestia ar urma sa declare sumele imprumutate in ultimul an care depasesc valoarea de 10.000 de leva, dar si pe cele mai mari de 40.000 de leva, imprumutate in decursul ultimilor zece ani.
SURSA: Mediafax
![Redactia Infotva](https://infotva.manager.ro/images/autori//redactia-infotvaautor_avatar.png)
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
719 milioane de lei sunt alocate programelor finantate din fonduri structuraleMotiune de cenzura: impozit pe profit de 15% si impozitare diferentiataRomania e pe locul trei in EUROpa la cresterea comertului cu amanuntulProiect de lege: Ministrului Finantelor i s-ar putea interzice participarea la sedintele CA al BNRIsarescu: Politicile din 2009 si 2010 sunt coerente, dar ajustarea este putin cam tareUltimele articole
Legi contabilitate. Principalele modificari aduse Legii contabilitatii 82/1991 prin OUG 138/2024Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?Neclaritati ale contribuabililor privind sistemul e-TVA. Exemple utileSchimbarea perioadei fiscale a TVA de la trimestru la luna. Pana cand se depune D700Plafoane fiscale valabile in anul 2025, pentru aplicarea TVA, in lei si in valuta![Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz](https://media.rs.ro/filemanager/Decontul_precompletat_de_TVA.png)
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"