Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Privind constituirea si atributiile Comisiei fiscale centrale PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 12 februarie 2010 Pe cine vizeaza? Actul prevede constituirea Comisiei fiscale centrale, cu ...
Privind constituirea si atributiile Comisiei fiscale centrale
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 12 februarie 2010
Pe cine vizeaza?
Actul prevede constituirea Comisiei fiscale centrale, cu rolul de a solutiona problemele de natura fiscala care sunt ridicate de directiile de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice.
Important!
Pentru aplicarea unitara a prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a actelor normative care reglementau taxa pe valoarea adaugata, impozitul pe profit, accizele, impunerea unor venituri realizate din Romania de persoane fizice si juridice nerezidente, impozitul pe venit, inainte de intrarea in vigoare a Codului fiscal, se constituie Comisia fiscala centrala la nivelul Ministerului Finantelor Publice, denumita in continuare comisie.
Comisia emite decizii pentru:
a) problemele de natura fiscala, prin coroborarea legislatiei din domeniu cu legislatia conexa, dupa caz, pentru care se impune o solutionare unitara in vederea eliminarii interpretarilor diferite in aplicarea legislatiei;
b) problemele ce privesc conflictele de competenta ivite intre organele fiscale care nu sunt subordonate unui organ ierarhic comun.
Directiile de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice selecteaza problematica care este de competenta comisiei si o propun spre dezbatere, in vederea adoptarii unor solutii unitare, inaintand propunerea Secretariatului tehnic al comisiei.
Documentatia necesara sesizarii comisiei se inainteaza de catre directiile de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice, respectiv de Comisia de proceduri fiscale Secretariatului tehnic, care este organizat in cadrul Directiei de politici si legislatie in domeniile vamal si nefiscal.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Comisia functioneaza in prezenta tuturor membrilor acesteia si are componenta prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin. Membrii comisiei au drept de vot. In cazul absentei unuia dintre membrii comisiei, la lucrarile acesteia va participa persoana desemnata in scris de acesta.
Comisia este coordonata de secretarul de stat care raspunde de politica si legislatie fiscala, in calitate de presedinte.
In cazul absentei presedintelui comisiei, atributiile acestuia sunt exercitate de catre un alt membru al comisiei, denumit in continuare presedinte de sedinta. Desemnarea presedintelui de sedinta se face in scris de catre presedintele comisiei.
Pentru respectarea conditiilor cu privire la vot, prevazute la art. 5, persoana desemnata ca presedinte de sedinta va nominaliza in scris o alta persoana care sa exercite drepturile derivate din calitatea sa de membru.
In cazul in care comisia este sesizata in legatura cu solutionarea unor conflicte de competenta ce privesc bugetele locale, Secretariatul tehnic va invita membrii desemnati de Asociatia Comunelor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania sau de Ministerul Administratiei si Internelor sa participe la lucrarile comisiei, dupa caz, in functie de problematica inscrisa pe ordinea de zi.
Presedintele comisiei va solicita desemnarea de catre autoritatile prevazute la alin. (5) a cate unei persoane care va fi invitata sa participe la sedintele comisiei, in cazul in care se dezbat problemele prevazute la art. 2 lit. b).
Articol adaugat la 22 februarie 2010
Articol realizat in colaborarea cu CTCE Piatra-Neamt
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Buletin informativ ANAF. Noutati legislative din perioada 22 iunie-2 iulieA fost eliminata restrictia privitoare la incadrarea ca microintreprindere a veniturilor din consultanta fiscala (Legea 370/2022)Declaratia 390. Achizitii intracomunitare de bunuri si serviciiCodul Fiscal 2010 TITLUL III - Capitolul XII - Aspecte fiscale internationaleDeclaratia privind beneficiarii reali NU mai trebuie depusa daca datele de inmatriculare se includ in actul constitutivUltimele articole
Proiect OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulCum a fost modificat Ordinul 3044/2024 pentru aprobarea Procedurii de restituire a TVAPrin Ordinul 6330/2024 a fost introdus noul model al D112. Cum arata formularulLegea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"