Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! 30 noiembrie 2021 este termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 05 Nov. 2021 Exclusiv
Reminder ANAF! 30 noiembrie 2021 este termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la ANAF
Tags: termen limita, conectarea caselor de marcat la anaf

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste operatorilor economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale incadrati in categoria contribuabililor mici si mijlocii ca au mai ramas trei saptamani pana la termenul limita de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAFconform prevederilor stabilite prin OpANAF nr. 435/2021.

Institutia precizeaza ca, in situatia in care utilizati aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice, aveti obligatia completarii declaratiei pe propria raspundere prevazuta in Anexa 2 la ordin, care se transmite organului fiscal exclusiv online prin completarea formularului F4110, pana la data de 30.11.2021.

Declaratia (F4110) se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie pe site-ul ANAF in sectiunea Servicii online - Descarcare Declaratii si se depune in format PDF, cu fisier XML atasat, semnat electronic, prin mijloace de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale, in vederea transmiterii de date fiscale, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 8.000 lei si 10.000 de lei, in conformitate cu prevederile art. 10, lit. f), coroborate cu prevederile art. 11, al lit. j) din OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Detalii suplimentare pot fi obtinute prin consultarea „Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibil AICI»


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! 30 noiembrie 2021 este termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016