Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Amenzi acordate firmelor mici si mijlocii care NU au conectat casele de marcat electronice la ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 06 Dec. 2021 Exclusiv
Amenzi acordate firmelor mici si mijlocii care NU au conectat casele de marcat electronice la ANAF
Tags: conectarea caselor de marcat la anaf, amenzi, termen limita

Recent a expirat termenul limita pentru conectarea caselor de marcat electronice fiscale la serverele ANAF pentru firmele mici si mijlocii. Fiscul incepe controalele si verificarea indeplinirii acesti obligatii. In cazul in care nu au fost conectate casele de marcat la termen, amenzile vor fi uriase.

Astfel, potrivit legislatiei in vigoare, au obligatia de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale - denumite in continuare AMEF, in conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) lit. b) din Ordinul Presedintelui ANAF nr.435/25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din OUG. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic national de supraveghere monitorizare a datelorfiscale al ANAF.

Termenul limita de conectare a AMEF a fost data de 30.11.2021, pentru AMEF detinute de operatorii economici incadrati in categoria contribuabililor mici si mijlocii.

Conectarea AMEF la serverele ANAF va presupune renuntarea la anumite declaratii care se depun periodic de catre contribuabili avand ca efect o simplificare a obligatiilor declarative, in eventualitatea realizarii cu succes a procesului de conectare si transmiterii datelor complete.
ANAF preciza in trecut ca, in situatia in care utilizati AMEF instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice, aveti obligatia completarii si transmiterii declaratiei prevazute in Anexa nr. 2 la Ordinul Presedintelui ANAF nr.435/2021, pana la termenul anterior mentionat. 

Declaratia (F4110) se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie pe site-ul ANAF in sectiunea Servicii online- Descarcare Declaratii si se depune in format PDF, cu fisier XML atasat, semnat electronic, prin mijloace de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF, in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 8.000 si 10.000 lei, in conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Amenzi acordate firmelor mici si mijlocii care NU au conectat casele de marcat electronice la ANAF":
Rating:

Nota: 4.63 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016