Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de conectare a caselor de marcat la ANAF a devenit operationala. Care sunt termenele limita pentru contribuabili?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: conectarea caselor de marcat la anaf, termene limita

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov informeaza contribubilii faptul ca, incepand cu data de 31.03.2021, a devenit operationala procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF.

Operatorii economici, cu sprijinul distribuitorilor autorizati/unitatilor acreditate de service, au obligatia realizarii conectarii caselor de marcat pana cel tarziu:

- 30.06.2021 in cazul marilor contribuabili;
- 30.11.2021 in cazul contribuabililor mijlocii si mici;
- la data instalarii aparatului de marcat electronic fiscal, daca aceasta operatiune se realizeaza ulterior datelor 30.06.2021, respectiv 30.11.2021, in functie de categoria operatorilor economici care detin aparatele de marcat electronice fiscale.

Pana la momentul conectarii, datele inregistrate de aparatul de marcat electronic fiscale vor fi transmise prin depunerea, conform legii, a declaratiei A4200 (sau, dupa caz, a declaratiei F4109, daca casele de marcat nu au fost utilizate), iar incepand cu momentul conectarii, aceste date se vor transmite automat de catre aparatul de marcat dupa generarea raportului Z de inchidere zilnica.

Avand in vedere ca, lunar, ANAF va transmite catre operatorii economici, prin intermediul serviciului "Spatiul Privat Virtual", mesaje despre eventualele disfunctionalitati privind fisierele transmise de la AMEF la sistemul informatic, se recomanda inregistrarea operatorilor in SPV, pentru a beneficia de informatiile puse la dispozitie in contul acestei aplicatii.

Operatorii economici care detin aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii, declara pe proprie raspundere aceasta situatie, prin transmiterea exclusiv online a Formularului F4110, cu respectarea urmatoarelor termene limita:

- 30.06.2021 in cazul marilor contribuabili;
- 30.11.2021 in cazul contribuabililor mijlocii si mici;- in termen de 2 zile lucratoare de la data instalarii aparatului de marcat electronic fiscal, pentru operatorii economici care achizitioneaza aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 01.07.2021, respectiv 01.12.2021.

Acesti operatori economici isi indeplinesc in continuare, conform legii, obligatiile declarative privind transmiterea datelelor fiscale inregistrate de aparatele de marcat electronice fiscale, prin depunerea declaratiei A4200 sau, dupa caz, a Formularului 4109 „Declaratie privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate“.


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de conectare a caselor de marcat la ANAF a devenit operationala. Care sunt termenele limita pentru contribuabili?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016