Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se cauta scenaristi pentru un final fericit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mar. 2009
Tags: insolventa

In absenta unor masuri concrete si urgente din partea statului, urmatoarele sase luni se anunta critice. Din cauza blocarii creditarii, precum si a scaderii drastice a cererii, tot mai multe companii ...

In absenta unor masuri concrete si urgente din partea statului, urmatoarele sase luni se anunta critice. Din cauza blocarii creditarii, precum si a scaderii drastice a cererii, tot mai multe companii romanesti se vad nevoite sa stinga lumina si sa traga zavorul.

Cifrele vorbesc de la sine: in anul 2008, au fost inregistrate cu 75% mai multe dosare de insolventa comparativ cu situatia din 2007, potrivit datelor ONRC.

Daca, in 2007, 8.297 de firme nu si-au mai putut plati datoriile, in 2008, nu mai putin de 14.483 de companii au intrat in insolventa.

Mai mult decat atat. Daca mai ramanem putin pe taramul exact si sigur al cifrelor, trebuie subliniat ca mai mult de o treime din numarul total al cazurilor de insolventa s-au
inregistrat in ultimele trei luni ale anului 2008. De la 769 de cazuri de insolventa consemnate in septembrie, cifra a urcat cu aproximativ 150 de procente, pana la 1.934 in luna octombrie a anului trecut.

Cu alte cuvinte, dosarele de insolventa au inceput sa curga pe banda rulanta incepand cu luna octombrie 2008, imediat ce efectele crizei economico-financiare mondiale au inceput sa se faca simtite si in Romania.

Gata cu cifrele. Un lucru este cert: pietele volatile, absenta lichiditatilor, cresterea somajului, pe fondul celor mai scazute niveluri inregistrate vreodata de indicii privind increderea consumatorilor si a intreprinderilor vor genera o febra sociala anevoie de temperat. In acest context, singura noastra sansa tine de capacitatea si de abilitatea guvernantilor de a implementa rapid programul anticriza.

Acum, mai mult ca oricand, orice esec, orice bajbaiala, orice orbecaiala legislativa nu va face decat sa agraveze situatia oricum dezastruoasa in care ne aflam. Leul aluneca spre prapastie, cu tot cu interventiile Bancii Nationale. Salariile scad pentru prima data in 20 de ani, pentru intaia data de la Revolutie. Oamenii vorbesc despre criza peste tot – la serviciu, la cafea, in avion si in tramvai.

Negativ, criza asta a ajuns sa-i faca pe toti sa se simta in aceeasi oala, indiferent de nationalitate, culoare sau religie.

„Satul global“ al lui McLuhan, facut posibil de tehnologiile moderne de comunicatii, cum este Internetul, s-a dezvoltat treptat. Economia mondiala intrata in colaps ne-a strans insa mult mai rapid pe toti laolalta. O ingemanare de destine careia i se cauta, frenetic, un final fericit. Editorial preluat din Revista Romana de fiscalitate nr. 13/ ianuarie 2009. dr. Radu Bufan - Director Revista Romana de fiscalitate

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se cauta scenaristi pentru un final fericit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016