Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare in 2021. In ce caz se depune doar o declaratie pe propria raspundere?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: situatii financiare in 2021, depunere situatii financiare

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza contribuabilii ca potrivit prevederilor Legii contabilitatii (82/1991), societatile comerciale, companiile,asociatiile, fundatiile, sindicatele si alte entitati au obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale ANAF sunt urmatoarele:
 
a) pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la incheierea exercitiului inanciar (31 mai 2021);

b) pentru celelalte persoane prevazute la art. 1 alin. (1) - (3) din Legea contabilitatii, 120de zile de la incheierea exercitiului financiar (4 mai 2021).

Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare (31 decembrie 2020) nu intocmesc situatii financiare anuale, urmand sa depuna in acest sens la unitatile teritoriale ale ANAF o declaratie pe propria raspundere (in format electronic), in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar (1 martie 2021).


»» Obtineti venituri din activitati independente? Sunteti obligat sa completati Registrul de Evidenta Fiscala! Ce aveti de facut in 2021, click AICI««


Pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic (31 martie2021).

Programele de asistenta pentru intocmirea situatiilor financiare pot fi descarcate de pe portalul ANAF, de la adresa
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/descarcare
_declaratii .

Baza legala:

Ordinul ministrului finantelor nr. 58 din 14 ianuarie 2021 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile (Monitorul Oficial nr. 66 din 21 ianuarie 2021).


Citeste si: OMPF 58/2021. Principalele aspecte privind depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale la 31 decembrie 2020


Sursa: ANAF

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termene limita pentru depunerea situatiilor financiare in 2021. In ce caz se depune doar o declaratie pe propria raspundere?":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016