Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Autoritatile fiscale aduc in atentia contribuabililor faptul ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 913 din 14 noiembrie 2016 a fost publicata Legea nr.209/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.
Astfel, odata cu Legea 209/2016 pentru modificarea si completarea OUG 193/2002 si noile reglementari aferente, se instituie obligatia pentru persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro in echivalent lei sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit.Potrivit aceluiasi comunicat transmis de ANAF se mentioneaza ca, totodata, institutiile emitente si acceptante de carduri trebuie sa întreprinda toate masurile necesare in vederea implementarii sistemului de acordare de avansuri in numerar la terminalele de plata, odata cu achizitia de bunuri si servicii, pentru utilizatorii de carduri.
Avansul se evidentiaza distinct pe bonul fiscal si nu poate depasi suma de 200 de lei.
In cazul in care suma din casa nu acopera suma solicitata de clientul utilizator de card, acesta va primi suma disponibila.
Refuzul comerciantilor persoane juridice (cu cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro) de a accepta ca mijloc de plata cardurile constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 7.500 lei.
Legea intra in vigoare la 1 ianuarie 2017.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Baza legala: Legea nr.209/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata (MO nr.913/14.11.2016)
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Toti comerciantii vor fi obligati sa accepte plata cu cardulDin 5 noiembrie 2023, pentru anumite contraventii, NU se mai aplica avertismentul ca sanctiune conform Legii prevenirii nr. 270/2017Noi reglementari privind platile prin intermediul cardurilor bancare. Care sunt noile obligatii de la 01 ianuarie 2017?Articole similare
Vectorul fiscal modificat de impozitul pe venitTermen Formular 402. Noile conditii de depunere in 2017Procedura partiala de desfiintare totala sau partiala a deciziilor de impunere anuala privind CASSDepunerea formularului 098 - inregistrare in scopuri de TVAInregistrarea in scopuri de TVA intarziata. Cum se poate rezolva situatia?Ultimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaGrup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"