Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta, miercuri, ca operatorii economici au de acum posibilitatea de a depune, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), documentele aferente procesului de solicitare si atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.
Formularul C 801 poate fi descarcat de pe site-ul www.anaf.ro, rubrica Servicii Online - Declaratii Electronice, iar informatiile despre completarea si transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie atasate, se regasesc in Ghidul de pe site-ul ANAF, sectiunea Servicii Online/"Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)". Cei care doresc, pot obtine aceste informatii si telefonic, apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor.
In comunicatul publicat de ANAF se arata ca Angentia a intreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obtinerea numarului unic de identificare a caselor de marcat si le recomanda acestora sa solicite certificatele prin intermediul Spatiului Privat Virtual.
De asemenea, contribuabilii sunt sfatuiti sa depuna formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile.

Examen Consultant Fiscal 2025

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sanctiuni contribuabililor mari si mijlocii, incepand cu data de 1 septembrie, si contribuabililor mici, incepand cu 1 noiembrie a.c.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Sistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliStabilirea rezidentei fiscale: Ce OBLIGATII declarative au contribuabiliiE-Factura. Speta utila cu privire la data de inregistrare a facturii electroniceE-TVA, operational din 1 IULIE 2025. NU amanati verificarea fisierelor din SPV!Facturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVAUltimele articole
E-TVA: De ce ti se dubleaza TVA-ul si cum justifici diferenteleLista documentelor necesare inrolarii in SPV a persoanelor juridiceE-Factura: Cum sa stornezi facturile emise gresit in SPV si inregistrate ulterior in contabilitateRO e-TVA. Cum raspunzi la Notificarea de conformare daca ai facturi dublate in SPVE-TVA. Cum sa corelezi exigibilitatea TVA cu datele din Decontul precompletat e-TVAArticole similare
ANAF a rambursat TVA in valoare de 846,60 milioane de leiDECIZIE de declarare in inactivitateCorectie decont TVA. Cum procedam si care sunt implicatiile fiscale?Legea 125/2023. Cum a fost completata legea privind evaziunea fiscala din domeniul TVAVerificarea existentei sediului social. Care e organul competent?Ultimele articole
E-TVA ANAF. MODEL de raspuns in cazul in care exista diferente de TVASAF-T: Firmele cu cod TVA intracomunitar depun D406?SAF-T 2025: Cum incadrezi entitatile neplatitoare de TVA in D406Cod UIT ANAF: 3 lucruri esentiale de stiut la achizitii de bunuriTVA la cafea si ceai in HoReCa. Justitia RESPINGE interpretarea ANAF
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"