Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Buletin informativ ANAF: Acte normative noi cu incidenta fiscala din perioada 23-29 aprilie 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: legea 70/2016, schimb automat de informatii, anaf, noutati legislative

Regasiti mai jos o noua lista cu noutatile legislative cu incidenta fiscala din perioada 23-29 aprilie 2016, publicata de ANAF.

In primul rand, e amintita Legea nr.70/2016 pentru ratificarea Acordului multilateral al autoritatilor competente pentru schimb automat de informatii privind conturi financiare.

Ministerul Finantelor Publice, prin ordin al ministrului, este autorizat sa mentioneze autoritatile competente din celelalte state cu care se realizeaza schimbul automat de informaţii privind conturile financiare.

De asemenea, in noua lege se aminteste urmatorul aspect:

Contributia Romaniei pentru finantarea Secretariatului Organismului de Coordonare a Acordului multilateral al autoritatilor competente pentru schimb automat de informatii privind conturi financiare se plateste anual din bugetul Ministerului Finantelor Publice, incepand cu anul semnarii Acordului.

Publicata in Monitorul Oficial nr. 328 din 28 aprilie 2016, legea nr. 70/2016 ratifica Acordul multilateral al autoritatilor competente pentru schimb automat de informatii privind conturi financiare, semnat la Berlin la 29 octombrie 2014. Acordul poate fi consultat AICI.

De asemenea, ANAF aminteste ca a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.595/2016 pentru modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr.51/2016 privind repartizarea fondului anual de premiere pentru extragerile lunare ale Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2016, precum si pentru organizarea unor extrageri ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale (M.Of. nr.330 din 28 aprilie 2016);

Tot la capitolul "Noutati legislative" intra si Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1193/2016 pentru aprobarea normelor tehnice de aplicare a masurilor tranzitorii referitoare la solicitarea, emiterea si monitorizarea utilizarii deciziilor privind informatiile tarifare obligatorii in Romania (M.Of. nr.314 din 25 aprilie 2016).

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Buletin informativ ANAF: Acte normative noi cu incidenta fiscala din perioada 23-29 aprilie 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016