Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Contribuabilii care solicita reactivarea activitatii firmelor trebuie sa indeplineasca cumulativ 3 conditii si sa depuna o cerere la organul fiscal in acest sens.
Pentru a fi reactivati, contribuabilii declarati inactivi urmare inactivitatii temporare inscrise la registrul comertului trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege.
Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care obligatiile fiscale au fost stabilite , prin decizie de catre organul fiscal;
b) sa nu inregistreze obligatii fiscale restante;
c) pe langa conditiile prevazute la lit. a) si b) contribuabilii trebuie sa nu se afle in situatia pentru care au fost declarati inactivi, conform mentiunilor inscrise in registrele in care au fost inregistrati, precum si in niciuna din urmatoarele situatii:

Cartea Verde a Contabilitatii

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
-o durata de functionare a societatii este expirata;
Reactivarea contribuabililor se va face cu data comunicarii deciziei de reactivare. Decizia de reactivare produce efecte fata de terti din ziua urmatoare datei inscrierii in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati.
Informatii suplimentare privind obligatiile fiscale si declarative dupa perioada de intrerupere/suspendare temporara pot fi obtinute prin consultarea brosurii elaborate de ANAF si disponibila AICI>>
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Emitere facturi catre clienti din UE fara TVA. Ce trebuie sa contina documentul?Reminder ANAF: Pana pe 9 decembrie trebuie depusa declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscaleReminder ANAF! Miercuri, 8 decembrie, este termenul limita pentru depunerea D092Declaratii fiscale cu termen scadent in data de 25 martie 2022Miercuri, 10 august 2022, se implineste termenul pentru depunerea unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVAUltimele articole
Firme neplatitoare de TVA cu activitate suspendata. Autovehiculele pe firma mai pot fi utilizate?Seminarii web ANAF pentru luna ianuarie 2025. Ce teme vor fi abordateReminder ANAF! Pana pe 3 ianuarie 2024 trebuie depuse la fisc mai multe declaratii importantePeste 7000 de contribuabili, persoane juridice, nu inregistreaza obligatii fiscale restante, in trimestrul II 2023Miercuri, 20 septembrie 2023, termenul de depunere a declaratiilor pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"