Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romanii care lucreaza in afara tarii se pot inrola VOLUNTAR in SPV. Anuntul MFP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Sep. 2019
Tags: inrolare voluntara in spv, romani diaspora, spv

Ministerul Finantelor Publice aduce clarificari privind proiectul de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr.660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica.

“Precizam ca propozitia ‘identificarea contribuabililor la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale Romaniei’ din Referatul de aprobare al proiectului de ordin se refera la indeplinirea procedurii de confirmare a identitatii contribuabililor, care solicita inregistrarea ca utilizatori ai serviciului ‘Spatiul privat virtual’ (SPV) la sediul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale Romaniei”, transmite MFP intr-un comunicat remis presei.

Reprezentantii institutiei atrag atentia asupra faptului ca scopul prevederilor este acela de  preintampia nevoile romanilor din diaspora care doresc inrolarea optionala in Spatiul Privat Virtual (SPV).

Astfel, transmite MFP, pentru a le oferi si posibilitatea cetatenilor romani care domiciliaza sau lucreaza in afara granitelor tarii de a se prezenta si la ambasada sau oficiile consulare din tara in care se afla care sunt mai apropiate, se propune urmatoarea completare pentru art 20 alin 6 lit b):

„b) aprobare la ghiseu. In acest caz persoana fizica trebuie sa se prezinte la orice organ fiscal din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in scopul identificarii fizice. In cazul persoanelor fizice care au cetatenia romana si domiciliaza, au resedinta sau lucreaza in strainatate, in scopul identificarii fizice, se pot prezenta si la oficiile consulare sau ambasadele Romaniei in circumscriptia carora domiciliaza, au resedinta sau lucreaza, dupa caz.”

Referatul proiectului de ordin a fost actualizat si poate fi consultat AICI >>
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romanii care lucreaza in afara tarii se pot inrola VOLUNTAR in SPV. Anuntul MFP":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016