Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
la 26 Iun. 2018
In luna mai, soldul creditelor a inregistrat o crestere, la nivelul neguvernamental si in sectorul guvernamental. De asemenea, depozitele bancare au crescut fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate de BNR, luni.
„Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut in luna mai 2018 cu 0,3% (-0,2% in termeni reali) fata de luna aprilie 2018, pana la nivelul de 239,12 miliarde de lei. Creditul in lei s-a majorat cu 1,4% (0,9% in termeni reali), iar creditul in valuta exprimat in lei s-a diminuat cu 1,5% (exprimat in euro, creditul in valuta s-a diminuat cu 1,3%)”, se arata un comunicatul Bancii Nationale a Romaniei.
La finalul lunii mai 2018, creditul neguvernamental a inregistrat o crestere de 6,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe seama majorarii cu 16,1% a componentei in lei si a diminuarii cu 7,8% a componentei in valuta exprimata in lei (exprimat in euro, creditul in valuta s-a diminuat cu 9,4%).
Creditul guvernamental s-a majorat in luna mai 2018 cu 0,4% fata de luna anterioara, pana la 101,19 miliarde de lei. In schimb, depozitele rezidentilor clienţi neguvernamentali au crescut in luna mai 2018 cu 0,5% fata de luna aprilie 2018, pana la nivelul de 308,68 miliarde de lei. Fata de 31 mai 2017, depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au crescut cu 10,6% la 31 mai 2018.
Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei s-au diminuat cu 0,3%, pana la 113,28 miliarde de lei. La 31 mai 2018, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 6,7% (1,3% in termeni reali) fata de 31 mai 2017. Depozitele in lei ale altor sectoare au crescut cu 1%, pana la 94,45 miliarde de lei. La 31 mai 2018, depozitele in lei ale altor sectoare s-au majorat cu 12,6%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 13,5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 11,5%); depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 15,8% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 13,8%), iar depozitele in valuta ale altor sectoare (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au majorat cu 8,2% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor din alte sectoare au crescut cu 6,4%), comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Masa monetara in sens larg (M3) a inregistrat la sfarsitul lunii mai 2018 un sold de 356,3 miliarde de lei, cu o crestere de 0,4% (-0,02% in termeni reali), comparativ cu luna trecuta. In raport cu luna mai 2017, masa monetara s-a majorat cu 10,9% (5,2% in termeni reali).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Soldul creditelor si depozitele bancare, in crestere, in luna mai":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Dobanzile bancare nu au acoperit cresterea TVAModificari privind distribuirea rezervelor acumulate de societatile/regiile cu capital de stat si legislatia institutiilor de creditREMINDER: Termenul de depunere a fost prelungit pana la 31 decembrie: Distribuitorii de carburanti, tutun si alcool, vizati de aceasta masuraCum stam cu depozitele bancare fata de vecinii nostriCe implica noile reguli privind garantarea depozitelor bancare?Ultimele articole
Normele metodologice de aplicare a venitului minim de incluziune au fost aprobateCum selecteaza ANAF persoanele fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal? Iata filtrele si etapele!Documentar fiscal: Noutati privind declaratia de patrimoniu si verificarea fiscala a persoanelor fiziceCipru a limitat retragerile de baniCui ii este frica de investitiile in actiuni
Mai multe articole despre depozite bancare
Articole similare
Creditele acordate companiilor le-au depasit pe cele pentru persoanele fizice prima data in 8 ani
Mai multe articole despre sold credite

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"