Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
![](https://infotva.manager.ro/images/ICON_WhatsApp-01.png)
Operatorii economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili sunt obligati sa se inregistreze la autoritatea competenta potrivit prevederilor stabilite prin OANAF 1849/2016.
Prin OANAF 2329/2016 s-au adus modificari procedurii fiind introduse conditii diferite de autorizare pentru operatorii economici care doresc sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro produse energetice, fara a le depozita.Astfel, operatorii economici care doresc sa distribuie si sa comercializeze in sistem angro produse energetice, fara a le depozita, au obligatia indeplinirii urmatoarelor conditii, la data la care depun cererea si pe perioada distributiei si comercializarii produselor energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili:
a) sa aiba inscrisa in obiectul de activitate, potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, activitatea de comercializare in sistem angro de produse energetice pentru unitatea de comercializare pentru care se solicita inregistrarea. Indeplinirea conditiilor va fi dovedita cu certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului in baza Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) societatea sa nu fie declarata inactiva fiscal si sa fie in functiune;
c) societatea sa nu aiba datorii inscrise in certificatul de atestare fiscala;
d) sa prezinte certificatul de cazier judiciar al administratorului societatii, in care sa nu se regaseasca inscrise sanctiuni penale din hotarari judecatoresti ramase definitive privind infractiuni de abuz de incredere, infractiuni de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare ori luare de mita in Romania sau in oricare dintre statele straine in care aceasta a avut domiciliul/rezidenta in ultimii 5 ani, sa nu fi fost condamnata pentru o infractiune dintre cele reglementate de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu modificarile ulterioare, de Legea nr. 84/1992 privind regimul zonelor libere, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, republicata, cu modificarile ulterioare.
Agentii economici care doresc să distribuie şi să comercializeze in sistem angro produse energetice cu depozitarea acestora trebuie sa indeplineasca si conditiile privind spatiile de depozitare prevazute de procedura.
![Manual de politici contabile - Stick USB](https://www.rs.ro/dbimg/product/1934-manual-de-polit.jpg)
Manual de politici contabile - Stick USB
![Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal](https://www.rs.ro/dbimg/product/3130-taxare-2025-nou.jpg)
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
![Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete](https://www.rs.ro/dbimg/product/3035-ghidul-practic-.jpg)
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Inregistrarea activitatii de distributie si comercializare in sistem angro, cu sau fara depozitare, de produse energetice se efectueaza la cererea operatorilor economici, prin depunerea formularului „Cerere de inregistrare/mentiuni a activitatii de distributie si comercializare in sistem angro, cu sau fara depozitare, de produse energetice”.
![Irina Dumitrescu](https://infotva.manager.ro/images/autori//irina-dumitrescuautor_avatar.jpg)
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
REMINDER: Termenul de depunere a fost prelungit pana la 31 decembrie: Distribuitorii de carburanti, tutun si alcool, vizati de aceasta masuraCodul fiscal 2011 (Partea III.1): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin OG 30 din 2011Nou termen pentru cererile de eliberare atestate privind comercializarea produselor accizabileMFP anunta scaderea birocratiei pentru comerciantii de produse energeticeCodul fiscal 2011 - Titlul VIIUltimele articole
Atentie! Unele atestate de comercializare produse expira la 15 februarie 2017! ANAF va face verificari!Noutati fiscale: Salarizare, bunuri mobile sechestrate, schimbul de informatiiNoile acte normative cu incidenta fiscala, publicate in Monitorul OficialNoutati legislative cu incidenta fiscala in luna iunie 2016. Ce modificari importante se aplica?Codul Fiscal 2010 TITLUL VII - Capitolul I^1*) - Regimul accizelor armonizateArticole similare
Operatiune triunghiulara si achizitie PRODUSE ENERGETICE. Cum declaram tranzactia in D300?Codul fiscal 2008 - Capitolul I. Accize armonizate - art. 162-206^1Accize datorate. Neindeplinirea obligatiilor legaleCalendar declaratii iulie 2014. Ce declaratii depunem la Fisc?Masuri pentru scaderea evaziunii fiscale in cazul produselor energetice. Vezi noile prevederiUltimele articole
Finantele propun cresterea subventiei la acciza pentru combustibil de la 13 la 20 de baniSubventii la accizele pentru combustibil acordate de Finante transportatorilor si distribuitorilor din Romania Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru contribuabili in luna AUGUST 2023Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru luna IULIE 2023Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru luna SEPTEMBRIE 2022![Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz](https://media.rs.ro/filemanager/Decontul_precompletat_de_TVA.png)
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"