Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache
la 14 Sep. 2018 Exclusiv
Care este tratamentul fiscal in cazul unei societati platitoare de TVA, cu sediul social in Romania, care primeste o factura (prestari servicii publicitate) de la o societate platitoare de TVA cu sediul social in Anglia?
Specialistii nostri vor explica ce tratament se va aplica in acest caz, din punct de vedere fiscal, declarativ si al impozitului pe veniturile realizate de nerezidenti.
Raspunsul specialistului
Pentru achizitia de servicii din tari membre UE, se aplica prevederile de la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal, locul prestarii serviciilor fiind in Romania.
Societatea din Romania, in calitate de beneficiar al serviciilor va avea obligatia platii TVA 19% prin masura taxarii inverse (4426=4427), conform prevederilor de la art. 307 alin. (2) din Codul fiscal si va declara aceste servicii intracomunitare in Jurnalul pentru cumparari/vanzari pentru TVA si in decontul de TVA (cod 300) aferent lunii in care a fost emisa factura de furnizorul din Anglia la rd.7, 7.1 si rd. 20, 20.1 si in declaratia recapitulativa 390 VIES pentru luna in care au fost achizitionate, potrivit art. 325 alin. (1) lit. e) din Codul fiscal, cu cod S.
Declaratia 390 se depune pana pe data de 25 a lunii urmatoare emiterii facturii, de catre furnizorul intracomunitar.
In ceea ce priveste facturile platite nerezidentilor reprezentand servicii publicitate din comunitate, acestea nu sunt impozabile in Romania, serviciile nefiind prestate in Romania ci in tara UE,respectiva si se aplica exceptia de art. 223 lit.k) din Codul fiscal.
Astfel, consideram ca veniturile respective, nu sunt impozabile in Romania incepand cu anul 2016 si nu aveti obligatia sa retineti la sursa impozit pe veniturile nerezidentilor.

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale 2023

Declaratia Unica 2023 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Raspuns oferit de specialistii Portal Contabilitate, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Achizitii de servicii intracomunitare. Tratament fiscal pe veniturile realizate de nerezidenti":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Obligatii fiscale 2012: termentul urmator pentru depunerea declaratiilorStudiu de caz: Achizitie servicii certificare produse si impozit venituri persoane juridice nerezidenteRefacturare costuri. Ce solutii avem?Termenul urmator pentru depunerea declaratiilor. Vezi ce e nouCe declaratii depunem la Fisc in luna noiembrie 2013?Ultimele articole
Achizitia intracomunitara: ce inseamna, noutati legislative si documente necesare pentru scutirea de TVAGHID: Procedura inregistrarii in scopuri de TVACodul special de TVA 2023: in ce situatii ai nevoie de elLivrari intracomunitare de bunuri efectuate de furnizor aflat in regim special de scutire. Care este tratamentul fiscal?Declarare TVA in facturile intracomunitare. MONOGRAFIE contabila
Mai multe articole despre servicii intracomunitare
Articole similare
TVA ar putea fi redus la 20 la suta inainte de 2016!Studiu de caz: Livrari intracomunitare in care transportul este asigurat de beneficiar din UE sau de o firma de transportFMI-ul nu vede cu ochi buni reducerea TVAIn atentia contribuabililor: Depunerea electronica a declaratiilor fiscaleEfectele pe care le-a avut reducerea TVA in panificatie, prezentate de ROMPANUltimele articole
Facilitati fiscale la calculul impozitului, conform OUG 153/2020, pentru firme infiintate in 2021Reminder ANAF! 9 declaratii fiscale importante au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Modele de politici contabile. Elimina riscul erorilor fiscal-contabileSAF-T: Cand trebuie depusa D406 de contribuabilii mari care au facut parte din aceasta categorie si in 2021Legea 125/2023. Cum a fost completata legea privind evaziunea fiscala din domeniul TVA
Mai multe articole despre tva

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"