Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

E-Factura in 2024: Este obligatorie pastrarea datelor xml ale facturilor electronice, descarcate din SPV?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Ian. 2024
E-Factura in 2024: Este obligatorie pastrarea datelor xml ale facturilor electronice, descarcate din SPV?
Tags: e-factura, descarcare facturi electronice, fisier xml e-factura

Societatea foloseste un program de contabilitate SAGA, care ofera posibilitatea de salvare (salvarea si pastrarea lor in format xml este obligatorie) a facturilor emise /primite in format xml.

In egala masura, daca descarcam aceleasi facturi emise/primite din SPV, in format xml, diferenta consta doar in faptul ca facturile descarcate din SPV pastreaza in denumirea lor indexul electronic atribuit de sistem. 

1. Pot sa pastrez datele xml, descarcate din programul de contabilitate (este mai usor de procesat)? 2. Este obligatorie pastrarea datelor xml, descarcate din SPV? Multumesc.

E-Factura in 2024 – raspunsul specialistului:

Avand in vedere prevederile articolului 4 din Ordonanta de Urgenta (OUG) 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura, voi raspunde la intrebarile dvs. astfel:

Pastrarea datelor XML descarcate din programul de contabilitate: Puteti pastra datele XML generate de programul de contabilitate SAGA, cu conditia ca acestea sa respecte structura si cerintele specificate in OUG 120/2021 si standardul european SR EN 16931-1.

Obligativitatea pastrarii datelor XML descarcate din SPV: Da, este obligatorie pastrarea datelor XML descarcate din SPV. Conform OUG 120/2021, exemplarul original al facturii electronice este fisierul de tip XML insotit de sigiliul electronic al Ministerului Finantelor. Acest lucru inseamna ca orice factura transmisa si primita prin sistemul e-Factura, inclusiv cele descarcate din SPV, trebuie pastrate in acest format. Data comunicarii facturii electronice catre destinatar se considera data la care factura electronica este disponibila acestuia pentru descarcare din sistemul RO e-Factura. Fisierele corespunzatoare facturii electronice in format XML si mesajele de eroare sunt disponibile in sistem pentru descarcare 60 zile de la momentul publicarii in sistem, iar ulterior vor fi arhivate electronic si eliberate la cerere.

Temei legal:

Ordonanta de urgenta nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania


Art. 4. -

(6) Exemplarul original al facturii electronice se considera fisierul de tip XML insotit de sigiliul electronic al Ministerului Finantelor.



Raspuns oferit in luna ianuarie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "E-Factura in 2024: Este obligatorie pastrarea datelor xml ale facturilor electronice, descarcate din SPV?":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016