Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

E-Factura in 2024. Mai poate fi dedus TVA-ul din facturile primite in sistem clasic?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Oct. 2024
E-Factura in 2024. Mai poate fi dedus TVA-ul din facturile primite in sistem clasic?
Tags: e-factura, deducere tva din facturi, facturi clasice

E-Factura a devenit sistemul obligatoriu de transmitere a facturilor, incepand cu ianuarie 2024. Astfel, de la aceasta data, pentru operatiunile realizate intre persoane impozabile stabilite in Romania conform art. 266 alin. (2), sunt considerate facturi numai facturile care indeplinesc conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021.

In acest context, exista vreo prevedere cum ca nu se poate deduce TVA sau cheltuielile pentru facturile primite de firme? Sau trebuie ca operatorii economici sa aiba facturile descarcate de pe site-ul ANAF incepand cu aceasta data? Exista un termen pentru primirea facturilor in format fizic?

 

E-Factura in 2024. Deducere TVA din facturi 

 

Ca urmare a derogarii din partea Consiliului UE (Decizia de punere in aplicare (UE) 2023/1553), toate societatile de pe teritoriul Romaniei vor factura doar prin sistemul Ro e-Factura, astfel:

  •  in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2024 societatile vor fi obligate sa transmita facturile atat prin sistemul E-factura cat si in sistemul clasic :pe hartie sau pe mail, acestea putandu-se inregistra in contabilitate, fiind astfel deductibile atat cheltuiala cat si TVA-ul

Termenul limita pentru transmiterea facturilor in sistemul e-Factura este de 5 zile lucratoare de la data emiterii facturii, dar nu mai tarziu de 5 zile lucratoare de la data limita prevazuta pentru emiterea facturilor.

  •  incepand cu 1 iulie 2024 din punct de vedere fiscal, sunt considerate facturi care se pot inregistra in contabilitate, numai facturile electronice emise si transmise in sistemul e-Factura.

In concluzie, consider ca: in periada 1 ianuarie - 30 iunie 2024 puteti deduce cheltuiala si TVA din facturile primite in format pe hartie sau pe email, dupa aceasta data nu veti mai putea deduce cheltuiala si TVA decat din facturile primite prin sistemul RO e-Factura.


Raspunsul pentru ACEASTA speta a fost dat de specialistii care au lucrat la GHIDUL complet E-Factura si E-Transport. Contine explicatii clare si profesioniste privind toate modificarile legislative introduse recent, plus modele de documente necesare si numeroase studii de caz. DETALII AICI>>

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "E-Factura in 2024. Mai poate fi dedus TVA-ul din facturile primite in sistem clasic?":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016