Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Achizitie intracomunitara piese de schimb pentru utilaje greutate pana in 10 kg valoare 1500 - 2000 lei transport cu autoturism.Trebuie declarat transportul in e-Transport si solicitat cod UIT?
Declarare transporturi in E-Transport – raspunsul specialistului:
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra se regaseste in Ordinul nr. 1.337/1.268/2024, care a aprobat procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport. Potrivit art. 1 alin. (4) din ordin, vehiculele care fac obiectul monitorizarii sunt cele cu o masa maxima tehnic admisibila de minimum 2,5 tone si care transporta bunuri cu o masa bruta totala mai mare de 500 kg sau o valoare totala mai mare de 10.000 de lei.
Prin urmare, pentru achizitia intracomunitara de piese de schimb pentru utilaje, avand greutatea totala de pana in 10 kg si valoarea intre 1500 - 2000 lei, transportate cu un autoturism, nu este necesara declararea transportului in e-Transport si solicitarea unui cod UIT. Acest lucru se datoreaza faptului ca bunurile transportate nu indeplinesc criteriile de monitorizare specificate in art. 1 alin. (4) din Ordinul nr. 1.337/1.268/2024.
Temei legal
Ordinul nr. 1.337/1.268/2024 pentru aprobarea Procedurii de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport
Art. 1. -(4) Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizarii in Sistemul RO e-Transport sunt cele care au o masa maxima tehnic admisibila de minimum 2,5 tone, incarcate cu bunuri cu o masa bruta totala mai mare de 500 kg, sau o valoare totala mai mare de 10.000 de lei, aferente cel putin unei partide de bunuri care face obiectul transportului.
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
SAF-T Ghid de raportare corecta
Raspuns oferit in luna iulie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru luna SEPTEMBRIE 2022Transport international de bunuri. Cine are obligatia obtinerii codului UITActiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane lei Controale vamale in 2024. Cum vor fi verificate activitatile ilicite in vamaE-TRANSPORT: Din 15 decembrie 2023 se aplica modificarile aduse de OUG 115/2023Ultimele articole
E-TRANSPORT, cod UIT. Cine are obligatia generarii codului UITE-TRANSPORT: Care sunt principalele noutati aduse de OUG 129/2024Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TRANSPORTOUG 41/2022 privind E-TRANSPORT, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileE-TRANSPORT: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"