Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana pe 31 martie 2023 firmele trebuie sa comunice iesirea din sistemul micro si intrarea in regimul impozitului pe profit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Ian. 2023
Pana pe 31 martie 2023 firmele trebuie sa comunice iesirea din sistemul micro si intrarea in regimul impozitului pe profit
Tags: impozit micro, iesire din impozitul micro, plata impozit pe profit

O societate incadrata ca microintreprindere pana in decembrie 2022, fara salariati, trebuie sa treaca la plata impozitului pe profit din ianuarie 2023. Acelasi lucru trebuie sa faca si o microintreprindere cu 1 salariat, dar care desfasoara activitati de consultanta si management in procent de 100%

Pana la ce data se depune declaratia pentru modificarea vectorului fiscal? Depunem 010 sau 700?

Raspuns:


Ambelor situatii precizate de dvs li se aplica urmatoarea prevedere din Codul fiscal:

“Art. 55: Termenele de declarare a mentiunilor

(4)Microintreprinderile care, in anul 2023, devin platitoare de impozit pe profit ca urmare a neindeplinirii conditiilor prevazute la art. 47 alin. (1) comunica organelor fiscale competente iesirea din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, pana la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal 2023.”

Asadar, termenul pentru comunicarea iesirii din sistemul de impunere cu micro si inregistrare in sistemul de impunere cu impozit pe profit este 31 martie 2023.

Deoarece se detine semnatura electronica, iar in relatia cu ANAF se utilizeaza doar mijloacele electronice de comunicare, se completeaza, se semneaza electronic si se depune prin e-guvernare D700.

Atrag atentia asupra urmatoarelor aspecte privind completarea si depunerea declaratiei D700:

la data luarii in evidenta cu impozit pe profit se trece 01.01.2023



la data scoaterii din evidenta cu impozit micro se trece 31.12.2022 (NU se trece 01.01.2023)

la finalul declaratiei, sub semnatura, unde scrie data, se trece o data din anul 2023, nu din 2022

pe recipisa de validare, dupa depunere, apare faptul ca nu exista erori de validare, insa apare si o atentionare, referitoare la faptul ca declaratia urmeaza sa fie prelucrata de catre ANAF – este ok, nu este nici o problema

dupa depunerea declaratiei, in aceeasi zi sau a doua zi puteti sa verificati vectorul fiscal in care trebuie sa apara scoaterea de la micro si luarea in evidenta cu impozit pe profit.


Raspuns oferit in luna ianuarie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana pe 31 martie 2023 firmele trebuie sa comunice iesirea din sistemul micro si intrarea in regimul impozitului pe profit":
Rating:

Nota: 3.39 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016