Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati ANAF: Aprobare formulare de inregistrare fiscala si obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 04 Nov. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 030, formularul 020, declaratie inregistrare fiscala, vectorul fiscal

Companiile straine cu sediul conducerii efective in Romania, in calitatea lor de persoane rezidente, au anumite obligatii fiscale in Romania, astfel cum acestea sunt reglementate de Codul fiscal, si, drept urmare, au calitatea de contribuabili (asa cum acesta este definit de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare). Prin urmare, aceasta categorie de contribuabili are, potrivit art. 82 din Codul de procedura fiscala, obligatia de inregistrare fiscala.

Avand in vedere cele de mai sus, ANAF propune un formular special pentru inregistrarea fiscala a acestei categorii de contribuabili - "Declaratie dE inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania (016)".

Totodata, unele formulare aprobate prin OPANAF nr. 3698/2015 vor fi actualizate, astfel: Formularul 015 - "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania: sectiunea "Categorii de obligatii fiscale de declarare cu caracter permanent" prin:

* introducerea contributiei pentru concedii si indemnizatii (datorata de angajator);
* introducerea obligatiei referitoare la taxe datorate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare (eliminata din sectiunea "Alte categorii de obligatii fiscale")

Formular 020 - "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal: sectiunea "Categorii de obligatii fiscale de declarare cu caracter permanent" va fi modificata prin introducerea perioadei fiscala de declarare lunara potrivit legii, pentru impozitul pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor si contributii sociale, in cazul persoanelor fizice care desfasoara activitate in Romania si care obtin venituri din salarii sau venituri asimilate salariilor de la angajatori nerezidenti;

Formular 030 - "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal", sectiunea "Categorii de obligatii fiscale de declarare cu caracter permanent" va fi modificata prin completarea vectorului fiscal cu perioada fiscala de declarare lunara potrivit legii, pentru impozitul pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor si contributii sociale, in cazul persoanelor fizice care desfasoara activitate in Romania si care obtin venituri din salarii sau venituri asimilate salariilor de la angajatori nerezidenti.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati ANAF: Aprobare formulare de inregistrare fiscala si obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016