Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este situatia Italiei o furtuna intr-un pahar cu apa? Va avea Romania de suferit sau nu?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iul. 2011
Tags: criza italia, deficit bugetar, obligatiuni de stat

Dezbaterile din ultima vreme cu privire la situatia Italiei, a Statelor Unite si a Greciei incepe sa isi diferentieze acolitii. Deja specialisti in economie spun ca situatia Italiei nu este la fel de ...

Dezbaterile din ultima vreme cu privire la situatia Italiei, a Statelor Unite si a Greciei incepe sa isi diferentieze acolitii. Deja specialisti in economie spun ca situatia Italiei nu este la fel de grava ca cea din SUA in vreme ce alti economisti garanteaza ca investitorii italieni in Romania vor continua sa faca afaceri ca si pana acum.

Tara noastra ar putea fi afectata de situatia cu care se confrunta Italia dat fiind faptul ca, dupa Germania, aceasta este al doilea mare partener comercial al Romaniei. Prin urmare, in cazul in care Italia va atinge un punct similar cu cel al Greciei, se va inregistra in mod firesc un declin in ceea ce priveste schimburile comerciale.

Unii specialisti considera insa ca multe dintre aceste temeri sunt nefondate, mai ales ca structura economica si principiile de finantare sunt diferite in Italia fata de cele din alte tari. Astfel, in Italia s-a considerat ca investitiile cele mai avantajaoase sunt in obligatiunile de stat, fapt care asigura astazi un echilibru intre fortele speculative externe si masa de investitii domestice.

In schimb, situatia Statelor Unite pare sa fie cu adevarat dramatica daca ne gandim ca datoria acumulata a atins valoarea de 14.000 miliarde de dolari, fiind astfel inregistrat cel mai mare nivel al unei datorii de stat inregistrate de-a lungul timpului.

Anul trecut, comertul dintre statul roman si statul italian a inregistrat 10 miliarde de euro, importurile romane fiind mai mici decat exporturile care au reprezentat, in general, articole de imbracaminte si incaltaminte si telefoane mobile. In schimb, cele mai mari importuri au fost din categoria materialelor textile, a utilajelor si a pieilor brute pentru prelucrare.

Exporturile romanesti in Italia au depasit importurile in primele patru luni ale acestui an, ajungand la o valoare de 1,91 miliarde de euro. In prezent in Romania exista aproximativ 30.000 de firme cu actionariat italian, iar jumatate dintre acestea sunt active. In Italia exista insa si mai multe firme cu actionariat romanesc, numarul acestora ajungand la 32.000.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Este situatia Italiei o furtuna intr-un pahar cu apa? Va avea Romania de suferit sau nu?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016