Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ORDIN nr. 3.091 din 4 noiembrie 2009privind prospectul de emisiune a obligatiunilor de stat cu dobanda denominate in euro lansate in luna noiembrie 2009Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICEPublicat ...
ORDIN nr. 3.091 din 4 noiembrie 2009
privind prospectul de emisiune a obligatiunilor de stat cu dobanda denominate in euro lansate in luna noiembrie 2009
Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Publicat in: MONITORUL OFICIAL nr. 757 din 5 noiembrie 2009
Pe cine vizeaza?
Actul intereseaza dealerii primari, care pot depune oferte atat in cont propriu, cat si in contul clientilor, persoane fizice si juridice pentru achizitionarea de obligatiunil de stat cu dobanda.
Important!
Valoarea nominala individuala a unei obligatiuni de stat cu dobanda este de 100.000 euro.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Metoda de vanzare este licitatia si va avea loc la data mentionata in tabelul de mai sus, iar adjudecarea se va efectua dupa metoda cu pret uniform.
Ofertele de cumparare sunt competitive si necompetitive.
In cadrul ofertei de cumparare competitive se vor indica elementele cuprinse in anexa nr. 6 la Normele Bancii Nationale a Romaniei nr. 13/2005 in aplicarea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 11/2005 privind piata primara a titlurilor de stat administrata de Banca Nationala a Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare.
Numarul de transe valorice la rate diferite ale randamentului nu este restrictionat.
Ofertele de cumparare necompetitive pot fi depuse de persoane fizice si juridice, cu exceptia institutiilor de credit, astfel cum sunt acestea definite in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, in calitate de clienti ai dealerilor primari.
In cadrul ofertei de cumparare necompetitive se vor indica elementele cuprinse in anexa nr. 5 la Normele Bancii Nationale a Romaniei nr. 13/2005 in aplicarea Regulamentului nr. 11/2005 privind piata primara a titlurilor de stat administrata de Banca Nationala a Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare. Executarea acestora se va efectua la rata dobanzii finale a licitatiei. Se admit oferte de cumparare necompetitive intr-o pondere de 25% din totalul emisiunilor anuntate.
Fiecare transa a ofertei de cumparare competitiva sau necompetitiva va fi de minimum 100.000 euro.
Rascumpararea obligatiunilor de stat cu dobanda denominate in euro se va efectua la data scadentei, prin creditarea conturilor corespondente in euro ale dealerilor primari si/sau ale institutiilor de credit, asa cum sunt acestea definite in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, in calitate de clienti ai dealerilor primari, detinatori inregistrati, comunicate oficial Bancii Nationale a Romaniei cu cel putin doua zile lucratoare anterior datei scadentei, cu suma reprezentand valoarea nominala a obligatiunilor de stat cu dobanda denominate in euro, inclusiv dobanda aferenta acestora.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Contract de leasing. Cum facem inregistrarea diferentelor de curs?Isarescu: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaIn lunile februarie si martie 2024 Programul TEZAUR continua cu dobanzi de pana la 6,75%Transformarea unei creante in imprumut. Cum procedam?Venituri neimpozabile. Cum le definim in 2014?Ultimele articole
Repartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAInvestitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,60% pe an la titlurile de statMF, noua editie de titluri de stat Fidelis. Donatorii de sange au conditii specialeAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"