Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa auto se schimba iar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mai. 2011
Tags: taxa auto, oug 50/2008

Executivul a hotarat ca, in circa 2 saptamani, sa modifice iar taxa de prima inmatriculare. Decizia Guvernului vine in urma punctului de vedere exprimat de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene ...

Executivul a hotarat ca, in circa 2 saptamani, sa modifice iar taxa de prima inmatriculare. Decizia Guvernului vine in urma punctului de vedere exprimat de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJCE) cu privire la taxa de prima inmatriculare stabilita de autoritatile romane: CJCE considera ca aceasta taxa incalca legislatia Uniunii Europene, deoarece este descurajata achizitia de masini second hand venite din afara tarii (pentru care trebuie sa se plateasca taxa auto) in relatie cu achizitia de autoturisme second hand din tara (pentru care nu se plateste taxa de prima inmatriculare).

Modificarea principiului taxei auto a fost decisa in sedinta de miercuri a Cabinetului, dupa ce ministrul Mediului a prezentat o nota in acest sens.
Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a afirmat ca Executivul pregateste o solutie legislativa in concordanta cu decizia CJCE.

La randul lui, Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a spus ca are deja in lucru mai multe variante pentru modificarea taxei auto si ca varianta finala urmeaza a fi prezentata Guvernului in aproximativ 2 saptamani.

Dansul a precizat ca nu au fost probleme din partea Comisiei Europene legate de aceasta taxa si ca schimbarea va fi realizata astfel incat procedura de taxare sa fie clarificata pentru instante.

Laszlo Borbely a salutat decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, care a respins ca fiind neintemeiate criticile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din OUG 50/2008 privind taxa de poluare.

Acum o luna, CJCE a aratat, intr-un punct de vedere exprimat la solicitarea unei instante romanesti, ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia UE deoarece creeaza un dezavantaj la vanzarea de masini second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

In aceste conditii, Executivul a decis constituirea unei comisii care sa stabileasca daca opinia CJCE privind ilegalitatea taxei de prima inmatriculare impune modificarea legislatiei privind taxa auto.

Introducerea taxei de poluare auto a fost stabilita de Guvern in aprilie 2008. Taxa auto este calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza capacitatii cilindrice si a emisiilor de dioxid de carbon.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa auto se schimba iar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016