Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANOFM a lansat Registrul electronic de evidenta a contractelor de internship

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 25 Oct. 2018
Tags: registrul electronic de evidenta a contractelor de internship, contract de internship, inregistrarea contractelor de internship, anofm

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta ca a fost lansat Registrului electronic de evidenta a contractelor de internship, toate organizatiile gazda avand obligatia inregistrarii lor in portalul dedicat.

“Registrul infiintat si gestionat de ANOFM va tine evidenta tuturor contractelor de internship, organizatiile-gazda (persoane juridice la care internii desfasoara activitati specifice, in baza contractelor de internship) avand obligatia inregistrarii in acest portal a tuturor contractelor de internship incheiate”, se arata in comunicatul de presa remis de Agentie, miercuri. 

Pentru a avea acces la registrul electronic, este necesara o parola proprie, utilizata cu titlu gratuit. In cazul in care exista neclaritati, la aceeasi adresa se pot consulta si instructiunile de utilizare a registrului electronic.

Legea nr.176/2018 privind internshipul prevede obligativitatea organizatiilor-gazda de a completa si transmite datele din contracte in registrul de evidenta al acestora, inainte de data inceperii activitatii de internship. In cazul in care trebuie sa se opereze in registrul de evidenta modificari legat de datele de identificare ale organizatiei-gazda sau privind contractul de internship, acestea trebuie facute in maximum 3 zile lucratoare de la data aparitiei situatiei care a dus la modificarea respectiva. 

Sanctiunile prevazute de lege pentru contractele de internship care nu sunt inregistrate in registrul de evidenta electronic sau in cazul in care nu au fost transmise datele si informatiile din contractul de internship ajung la 2.000 - pana la 4.000 de lei. 

La programul de internship care se deruleaza in cadrul unei organizatii-gazda, pe o perioada limitata de timp, pot participa persoane care au cel putin 16 ani impliniti.

Scopul desfasurarii acestei activitati il reprezinta aprofundarea cunostintelor teoretice ale internului, imbunatatirea abilitatilor practice si/sau dobandirea de noi abilitati sau competente. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANOFM a lansat Registrul electronic de evidenta a contractelor de internship":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016