Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Problema:Daca dupa 2 ani se face rectificativa la 101, se mai completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile?Solutie:Se completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile facute ...
Problema:Daca dupa 2 ani se face rectificativa la 101, se mai completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile?
Solutie:
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Se completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile facute la calculul impozitului pe profit facute ulterior declaratiei initiale, intrucat informatiile inregistrate in Declaratii trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale .Punctul15 din normele metodologice de aplicarea art 19 din Codul fiscal prevede: „15. Pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar, compus din cel putin 100 de file, tinut in forma scrisa sau electronica. Completarea se face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere. Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile. Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea fiecarui contribuabil, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii ale acestuia. Acestea se refera la: calculul dobanzilor si al diferentelor de curs valutar deductibile fiscal, amortizarea fiscala, reduceri si scutiri de impozit pe profit, evidenta fiscala a vanzarilor cu plata in rate, valoarea fiscala in cazul efectuarii operatiunilor prevazute la art. 27 din Codul fiscal , alte asemenea operatiuni.”
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Rectificarea impozitului pe veniturile microintreprinderilorArticole similare
Alerta fiscalitate 2-6 iunie 2008Completarea Declaratiei 390: Comert cu imbracaminte online - companie platitoare de TVACum stabilim dreptul de deducere dupa inregistrarea in scopuri de TVA?Baza de impozitare a TVA si cifra de afaceri neta stabilite in conditiile avansurilor facturateCODUL FISCAL 2010 TITLUL VI - Capitolul XI - Persoanele obligate la plata taxeiUltimele articole
Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESRepartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?Noutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVAE-Factura: Cum trebuie sa procedati daca ati incarcat o factura de doua ori in SPVAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"