Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Problema:Daca dupa 2 ani se face rectificativa la 101, se mai completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile?Solutie:Se completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile facute ...
Problema:Daca dupa 2 ani se face rectificativa la 101, se mai completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile?
Solutie:
Cartea Verde a Contabilitatii
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Se completeaza in registrul de evidenta fiscala rectificarile facute la calculul impozitului pe profit facute ulterior declaratiei initiale, intrucat informatiile inregistrate in Declaratii trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale .Punctul15 din normele metodologice de aplicarea art 19 din Codul fiscal prevede: „15. Pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar, compus din cel putin 100 de file, tinut in forma scrisa sau electronica. Completarea se face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere. Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile. Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea fiecarui contribuabil, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii ale acestuia. Acestea se refera la: calculul dobanzilor si al diferentelor de curs valutar deductibile fiscal, amortizarea fiscala, reduceri si scutiri de impozit pe profit, evidenta fiscala a vanzarilor cu plata in rate, valoarea fiscala in cazul efectuarii operatiunilor prevazute la art. 27 din Codul fiscal , alte asemenea operatiuni.”
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Rectificarea impozitului pe veniturile microintreprinderilorArticole similare
Achizitie deseuri plastic in regim de taxare inversa. Cum incadram operatiunea in Declaratia 394?Taxa pentru utilizarea programelor informaticeUltima zi pentru Formularul 092Studiu de caz: Tratament contabil si fiscal in cazul unei achizitii cu factura incompletaTVA si Casa de marcat fiscalaUltimele articole
Sponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitFacturi emise pe numele salariatului. In ce conditii sunt deductibileCe modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024Aspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVALivrari cu plata la scadenta. Cand se emite bonul fiscalAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"