Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Managerii estimeaza o crestere a activitatii, dar si a preturilor, in industria prelucratoare, in constructii si in comertul cu amanuntul, in lunile iulie-septembrie, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, se asteapta o crestere a numarului de salariati in aceleasi domenii.
Asadar, in industria prelucratoare, managerii preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +9%), in timp ce pentru activitatea de fabricare a bauturilor se asteapta o tendinta reala de crestere (sold conjunctural +40%).
In comunicatul INS se mai arata ca, in privinta numarului salariatilor, se estimeaza o oarecare stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe totalul industriei prelucratoare. In schimb, preturile produselor industriale ar putea inregistra o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%), cred managerii.
Potrivit aceluiasi sondaj, se asteapta ca in activitatea de constructii sa existe o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%) in urmatoarele 3 luni, si un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +8%). Totodata, se ia in calcul si cresterea moderata a preturile lucrarilor de constructii (sold conjunctural +14%).
In sectorul comert cu amanuntul, managerii se asteapta la o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +19%) in urmatoarea perioada, ca si la o crestere a comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +23%).

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Conform estimarilor din luna iunie 2018, cifra de afaceri din zona serviciilor va cunoaste o crestere moderata in urmatoarea perioada (sold conjunctural +13%). Si, tot in aceasta zona, se asteapta o majorare moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Potrivit opiniei exprimate de manageri, preturile de vanzare sau de facturare in cazul serviciilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum se calculeaza impozitul pe veniturile din chirii incepand cu anul 2023, conform OG 16/2022Contracte de cercetare finantate din fonduri europene. Regimul TVALista propusa a ajutoarelor de la stat pentru firme in 2018. Schimbari MAJORE la Start-Up NationPanouri fotovoltaice. Ce cota de TVA se aplica in 2025Platitor de TVA: Cand se face schimbarea perioadei fiscale?Ultimele articole
Depunere Declaratia Unica in 2025. Ce obligatii CAS si CASS are un PFA cu CIMSAF-T ANAF: Lista persoanelor EXCEPTATE de la depunerea D406 a fost extINSaAu inceput controalele privind E-Transport si utilizarea codului UIT! Ce sanctiuni au oferit INSpectoriiAchizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?Bilet la ordin - Ce este, cum se completeaza corect si cum se utilizeaza
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"