Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

INS: Managerii se asteapta la cresteri in toate domeniile economice, in urmatoarele 3 luni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Iun. 2018
Tags: ins, cresteri estimate, cresterea activitatii

Managerii estimeaza o crestere a activitatii, dar si a preturilor, in industria prelucratoare, in constructii si in comertul cu amanuntul, in lunile iulie-septembrie, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, se asteapta o crestere a numarului de salariati in aceleasi domenii.

Soldul conjunctural, de care vom tot aminti in cele ce urmeaza, indica perceptia managerilor asupra dinamicii unui fenomen, ceea ce nu trebuie confundat cu ritmul cresterii sau scaderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual reprezinta diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.

Asadar, in industria prelucratoare, managerii preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +9%), in timp ce pentru activitatea de fabricare a bauturilor se asteapta o tendinta reala de crestere (sold conjunctural +40%). 
Pe de alta parte, pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, dar si pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, managerii preconizeaza o scadere moderata (solduri conjuncturale -12%, respectiv -9%).

In comunicatul INS se mai arata ca, in privinta numarului salariatilor, se estimeaza o oarecare stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe totalul industriei prelucratoare. In schimb, preturile produselor industriale ar putea inregistra o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%), cred managerii.

Potrivit aceluiasi sondaj, se asteapta ca in activitatea de constructii sa existe o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%) in urmatoarele 3 luni, si un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +8%). Totodata, se ia in calcul si cresterea moderata a preturile lucrarilor de constructii (sold conjunctural +14%).

In sectorul comert cu amanuntul, managerii se asteapta la o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +19%) in urmatoarea perioada, ca si la o crestere a comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +23%).

Conform estimarilor din luna iunie 2018, cifra de afaceri din zona serviciilor va cunoaste o crestere moderata in urmatoarea perioada (sold conjunctural +13%). Si, tot in aceasta zona, se asteapta o majorare moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Potrivit opiniei exprimate de manageri, preturile de vanzare sau de facturare in cazul serviciilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "INS: Managerii se asteapta la cresteri in toate domeniile economice, in urmatoarele 3 luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016