Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Managerii estimeaza o crestere a activitatii, dar si a preturilor, in industria prelucratoare, in constructii si in comertul cu amanuntul, in lunile iulie-septembrie, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, se asteapta o crestere a numarului de salariati in aceleasi domenii.
Asadar, in industria prelucratoare, managerii preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +9%), in timp ce pentru activitatea de fabricare a bauturilor se asteapta o tendinta reala de crestere (sold conjunctural +40%).
In comunicatul INS se mai arata ca, in privinta numarului salariatilor, se estimeaza o oarecare stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe totalul industriei prelucratoare. In schimb, preturile produselor industriale ar putea inregistra o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%), cred managerii.
Potrivit aceluiasi sondaj, se asteapta ca in activitatea de constructii sa existe o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%) in urmatoarele 3 luni, si un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +8%). Totodata, se ia in calcul si cresterea moderata a preturile lucrarilor de constructii (sold conjunctural +14%).
In sectorul comert cu amanuntul, managerii se asteapta la o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +19%) in urmatoarea perioada, ca si la o crestere a comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +23%).

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Examen Consultant Fiscal 2025
Conform estimarilor din luna iunie 2018, cifra de afaceri din zona serviciilor va cunoaste o crestere moderata in urmatoarea perioada (sold conjunctural +13%). Si, tot in aceasta zona, se asteapta o majorare moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Potrivit opiniei exprimate de manageri, preturile de vanzare sau de facturare in cazul serviciilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
4 pasi de urmat pentru a crea un viitor financiar stabil pentru familia taCe tratament fiscal aplicam la refacturarea cheltuielilor de intretinere a unui imobil?Split TVA, abrogat incepand cu 1 februarie 2020. OUG 78/2019MFP: Noul cazier fiscalFormular 097 privind sistemul TVA la incasare, publicat in MonitorUltimele articole
Majorare TVA din 2025: Cota unica ajunge la 21%, cea redusa la 11% si se aplica limitatTVA de recuperat prescris: scadere automata din fisa de rol si ajustare contabilaE-Transport: 3 conditii ca sa modifici datele legalCota de TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?e-Factura in tranzactii cu reprezentant fiscal. Ai obligatia sa transmiti facturile in sistem?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"