Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Isarescu: Efectul maximal al majorarii TVA asupra inflatiei va fi de 3,9 la suta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Aug. 2010
Tags: efectele inflatiei, tva

Efectul maximal al majorarii TVA de la 19 la 24 la suta asupra inflatiei va fi de 3,9 la suta, iar calculul artimetic pur indica un efect de 4,2 la suta, a declarat, vineri, guvernatorul Bancii ...


Efectul maximal al majorarii TVA de la 19 la 24 la suta asupra inflatiei va fi de 3,9 la suta, iar calculul artimetic pur indica un efect de 4,2 la suta, a declarat, vineri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

Proiectia de inflatie a BNR pentru 2010 este de 7,8 la suta, urmand ca in 2011 rata anuala a inflatiei sa se situeze la 3,1 la suta.

Isarescu a explicat ca in trimestrul III 2010, inflatia anualizata va urca la opt la suta, urmand sa coboare in trimestrul IV, iar in decembrie rata anuala sa se situeze la 7,8 la suta.

Efectul probabil de runda intai al majorarii TVA asupra preturilor de consum va fi de 2,9 la suta, transmiterea majorarii de cinci puncte procentuale a cotei de TVA asupra indicelui preturilor de consum fiind de 75 la suta, a precizat Isarescu.

Impactul va fi atenuat de deficitul pronuntat de cerere, de faptul ca piata taraneasca este nefiscalizata, iar pentru circa noua la suta din produsele din ,,coşul de consum', TVA ramane nemodificata la 9 şi respectiv zero la suta.

BNR anticipeaza ca efectele de runda a doua ale majorarii TVA asupra inflatiei vor fi modeste.

Impactul majorarii TVA asupra nivelului preturilor este permanent, dar asupra inflatiei este temporar, a precizat guvernatorul Isarescu.

Majorarea TVA afecteaza rata trimestriala a inflatiei doar in trimestrul in care se incorporeaza in preturi noua cota de TVA, iar rata anuala, pe parcursul a patru trimestre, pana la disparitia efectului de baza, a adaugat oficialul BNR.

Sursa AGERPRES 06/08/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Isarescu: Efectul maximal al majorarii TVA asupra inflatiei va fi de 3,9 la suta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016