Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MMPS modifica Legea 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: creante fiscale, proiect de lege mmps

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale.

Conform Referatului de aprobare, prezentul proiect de act normativ vizeaza modificarea prevederilor Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza:

-Eliminarea din textul art.2 din lege a tezei referitoare la dispunerea masurii ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare in contextul asigurarii din Fondul de garantare a platii creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei.

-Eliminarea conditiei prevazuta la alin. (3) de la art. 19 din lege, referitoare la insotirea cererilor privind stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, prevazute la alin. (1) si la alin. (2) de la art. 19 din lege, de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Prin hotararea de declarare a starii de insolventa, in conditiile reglementate de Legea nr. 85/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, citate anterior, sunt indeplinite conditiile privind considerarea starii de insolventa pentru un angajator si lipsirea, in tot sau in parte, a angajatorului de activele sale si numirea unui judecator sindic, asa cum prevede, la art.2 alin.(1), Directiva 2008/94/CE a Parlamentului
European si a Consiliului privind protectia lucratorilor salariati in cazul insolventei angajatorului.

In acest context, cererile prevazute la alin. (1) si (2) de la art. 19 din Legea nr. 200/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, respectiv stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si la efectuarea platii acestora, pot fi insotite doar de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei, fara a mai fi necesare documente care sa probeze ca a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
 
Extras din Proiectul de Lege:

Art. I.

Legea nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 453 din 25 mai 2006, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: 
1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“ Art. 2- Din Fondul de garantare se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei, denumiti in continuare angajatori in stare de insolventa.“
2. La articolul 19, alineatul 3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“(3) Cererile prevazute la alin. (1) si (2) vor fi insotite de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei.”

Art. II.

In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale va supune Guvernului, spre aprobare, modificarea, in mod corespunzator, a Hotararii Guvernului nr. 1850/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MMPS modifica Legea 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016