Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale.
-Eliminarea din textul art.2 din lege a tezei referitoare la dispunerea masurii ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare in contextul asigurarii din Fondul de garantare a platii creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei.
-Eliminarea conditiei prevazuta la alin. (3) de la art. 19 din lege, referitoare la insotirea cererilor privind stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, prevazute la alin. (1) si la alin. (2) de la art. 19 din lege, de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
Prin hotararea de declarare a starii de insolventa, in conditiile reglementate de Legea nr. 85/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, citate anterior, sunt indeplinite conditiile privind considerarea starii de insolventa pentru un angajator si lipsirea, in tot sau in parte, a angajatorului de activele sale si numirea unui judecator sindic, asa cum prevede, la art.2 alin.(1), Directiva 2008/94/CE a Parlamentului
European si a Consiliului privind protectia lucratorilor salariati in cazul insolventei angajatorului.
In acest context, cererile prevazute la alin. (1) si (2) de la art. 19 din Legea nr. 200/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora, respectiv stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si la efectuarea platii acestora, pot fi insotite doar de documente care sa ateste ca impotriva angajatorului a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei, fara a mai fi necesare documente care sa probeze ca a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 varianta tiparita
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Examen Consultant Fiscal 2024
Art. I.
Legea nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 453 din 25 mai 2006, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Art. II.
In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale va supune Guvernului, spre aprobare, modificarea, in mod corespunzator, a Hotararii Guvernului nr. 1850/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Cum accesati dosarul fiscal? Prevederi ANAFDin februarie 2022 obligatiile fiscale si bugetare pot fi achitate cu cardul la POS-urile din Trezorerie si de persoanele juridiceCe modificari ale Codurilor fiscal si de procedura fiscala intra in vigoare de la 1 octombrie?ANAF modifica Declaratia 112: Prevederile se aplica incepand cu veniturile aferente lunii august 2022Precizari privind: Declaratia 225 si Declaratia 102Ultimele articole
Anularea creantelor prin OUG 107/2024. Facilitatile fiscale se acorda in anumite conditiiDecont TVA 2024: Ghid Complet | Completare, Depunere, TermenePrescriptie CREANTE FISCALE. Mai pot fi recuperate sumele achitate in plus? In ce conditii?Cum se scoate din evidenta TVA-ul de rambursatCum este acordata asistenta fiscala contribuabililor de catre ANAFAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"