Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Problema fiscala Avem noutati interesante in ceea ce priveste situatiile financiare aferente anului 2009. Unde se depun situatiile financiare? Cine are obligatia depunerii acestora? Ce se depune ...
Problema fiscala
Avem noutati interesante in ceea ce priveste situatiile financiare aferente anului 2009. Unde se depun situatiile financiare? Cine are obligatia depunerii acestora? Ce se depune odata cu situatiile financiare? Cand se depun situatiile financiare?
Ce spun directivele europene
Moneda
Situatiile financiare anuale se intocmesc si se publica in moneda nationala.
Semnatura
Situatiile financiare anuale sunt semnate de persoanele in drept, cuprinzand:
* numele si prenumele persoanei care le-a intocmit, inscrise in clar;
* calitatea persoanei care le-a intocmit (director economic, contabil-sef sau alta persoana desemnata prin decizie scrisa de administrator, persoana autorizata potrivit legii, membra a Corpului Expertilor Contabili
si Contabililor Autorizati din Romania);
* numarul de inregistrare in organismul profesional a persoanei autorizate, daca este cazul.
Aprobare
SAF-T Ghid de raportare corecta Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete SAF-T pentru Contribuabili Mici
Situatiile financiare anuale, insotite de raportul administratorilor pentru exercitiul financiar in cauza si de raportul de audit semnat de persoana responsabila sau raportul cenzorilor, sunt supuse aprobarii adunarii generale a actionarilor sau asociatilor.
Publicare
Situatiile financiare anuale, aprobate in mod corespunzator, impreuna cu raportul administratorilor si raportul de audit semnat de persoana responsabila, sau raportul cenzorilor, se publica.
Ori de cate ori situatiile financiare anuale si raportul administratorilor se publica in intregime, acestea trebuie sa fie reproduse in forma si continutul pe baza carora auditorii statutari sau persoanele care au efectuat verificarea, dupa caz, si-au intocmit raportul lor.
Acestea trebuie sa fie insotite de textul complet al raportului de audit sau al raportului de verificare, dupa caz.
Daca situatiile financiare anuale nu se publica in intregime trebuie sa se indice faptul ca versiunea publicata este o forma prescurtata si trebuie sa se faca trimitere la oficiul registrului comertului la care au fost depuse situatiile financiare anuale.
In cazul in care situatiile financiare anuale nu au fost inca depuse, acest lucru trebuie prezentat. Raportul de audit nu se publica, dar se mentioneaza daca a fost exprimata o opinie de audit fara rezerve, cu rezerve sau contrara, sau daca auditorii statutari nu au fost in masura sa exprime o opinie de audit.
De asemenea, se mentioneaza daca raportul de audit face referire la aspecte asupra carora auditorii statutari atrag atentia printr-un paragraf distinct, fara ca opinia de audit sa fie cu rezerve.
Impreuna cu situatiile financiare anuale trebuie publicata propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.
Distribuirea profitului sau acoperirea pierderii contabile se prezinta in notele explicative.
Raportari anuale la Fisc
Pentru asigurarea informatiilor destinate sistemului institutional al statului, Ministerul Finantelor Publice poate solicita entitatilor depunerea unor raportari la unitatile sale teritoriale.
Articol preluat din
Newsletterul Taxe si Impozite Actual nr. 43/ aprilie 2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili si contribuabililor mijlocii incepand cu data de 1 ianuarie 2015Firme care NU mai sunt microintreprinderi in 2024. Cand pot reveni la acest regim fiscal?Marca inregistrata la OSIM. Cum inregistram taxele platite?Noi conturi contabile vor fi introduse in 2023, conform unui Proiect de Ordin pus in dezbatere de Ministerul FinantelorSituatii financiare: Cum se corecteaza bilantul daca va fi modificata valoarea impozitului pe profit?Ultimele articole
Repartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?TOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"