Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OMFP nr. 202 din 9 februarie 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Feb. 2010
Tags: duty-free, monitorul oficial

Pentru modificarea anexei nr. 6 la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.007/2008 privind aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu ...

Pentru modificarea anexei nr. 6 la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.007/2008 privind aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementari specifice si a Regulamentului de organizare si functionare a acesteia, precum si a Normelor de organizare, functionare si control vamal al activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free si/sau duty-free diplomatic si a Criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete

PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 12 februarie 2010

Pe cine vizeaza?
Actul se adreseaza magazinelor duty-free care nu vor mai putea comercializa dupa 45 de zile bauturi distilate, rachiuri, lichioruri si alte bauturi spirtoase si produse din tutun.

Important!
In termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentului ordin, operatorii economici autorizati sa desfasoare activitatea de comercializare de marfuri in regim duty-free vor lua masuri in vederea lichidarii stocurilor de bauturi distilate, rachiuri, lichioruri si alte bauturi spirtoase si produse din tutun din magazinele duty-free autorizate, astfel incat la expirarea acestui termen sa nu se mai comercializeze prin magazinele duty-free autorizate astfel de produse.

Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, pentru bauturi distilate, rachiuri, lichioruri si alte bauturi spirtoase si produse din tutun se interzice transferul intre magazinele duty-free apartinand aceluiasi operator economic.

Autoritatea Nationala a Vamilor va lua masuri specifice de supraveghere vamala in vederea aplicarii dispozitiilor prezentului ordin.

Comercializarea altor produse decat cele din anexa nr. 6 - Lista cuprinzand marfurile care pot fi comercializate in regim duty-free la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.007/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezentul ordin va fi sanctionata conform art. 9 din Ordonanta de urgenta nr. 104/2002 privind regimul vamal al marfurilor comercializate in regim duty-free, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sanctiuni!
Comercializarea altor marfuri decat cele stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice atrage anularea autorizatiei eliberate.

Articol realizat in colaborarea cu CTCE Piatra-Neamt

Articol adaugat la 23 februarie 2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OMFP nr. 202 din 9 februarie 2010 ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016