Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Comisia Europeana a publicat recent raportul "Tendinte fiscale in Uniunea Europeana - editia 2011". Materialul contine date concrete bazate pe o analiza statistica si economica a sistemelor fiscale ...
Comisia Europeana a publicat recent raportul "Tendinte fiscale in Uniunea Europeana - editia 2011". Materialul contine date concrete bazate pe o analiza statistica si economica a sistemelor fiscale ale statelor membre ale Uniunii Europene, plus Islanda si Norvegia, care sunt membre ale Spatiului Economic European.Toate datele au fost incluse in cadrul statistic unificat - ESA95 sistemul armonizat de conturi nationale si regionale - fiind astfel posibila evaluarea sistemelor fiscale nationale eterogene pe o baza pe informatii comparabile.
Repartizate pe state, informatiile ofera perspective generale asupra sistemului fiscal din fiecare din cele 29 de state avute in vedere, prin date care privesc tendintele veniturilor si principalele schimbari recente ale politicilor. Pot fi astfel comparate date intre tari si mediile europene. Aceste informatii privesc perioada 1995-2009 si prezinta date atat ca procent din PIB cat si ca procent din totalul de impozitare.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Raportul aminteste si ca aproximativ jumatate dintre statele membre si-au majorat TVA-ul in perioada cuprinsa intre 2008 si 2011, mentionand ca cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Ungaria (de la 20% la 25%,), in Romania (de la 19% la 24%), in Grecia (de la 19% la 23%) si in Letonia (de la 18% la 22%).

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
COTA TVA si faptul generator pentru 8 tipuri de operatiuni economiceStudiu de caz: Stornare in anul 2012 (COTA TVA 24%) a unui avans facturat si incasat de catre furnizorul de energie electricaCote TVA diferite si TVA restituit de furnizor. Cum procedam in 2016?Vanzare conctructie si COTA TVA. Cum tratam incasarile in numerar?E-TVA: Neconcordante in decontul precompletat referitoare la COTA TVAUltimele articole
TVA la apartamente noi in 2025: 9%, 19% sau taxare inversa?COTA TVA. Ce cote TVA se aplica in 2025 panourilor fotovoltaice, pompelor de caldura si acumulatorilorVanzare teren. Cum se calculeaza plafonul TVA in cazul unei vanzari de terenTVA imobiliare. Ce COTA TVA trebuie aplicata la vanzarea imobilelor catre persoane fiziceTVA locuinte. Ce COTA TVA se aplica pentru locuintele LIVRATE in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"