Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Comisia Europeana a publicat recent raportul "Tendinte fiscale in Uniunea Europeana - editia 2011". Materialul contine date concrete bazate pe o analiza statistica si economica a sistemelor fiscale ...
Comisia Europeana a publicat recent raportul "Tendinte fiscale in Uniunea Europeana - editia 2011". Materialul contine date concrete bazate pe o analiza statistica si economica a sistemelor fiscale ale statelor membre ale Uniunii Europene, plus Islanda si Norvegia, care sunt membre ale Spatiului Economic European.Toate datele au fost incluse in cadrul statistic unificat - ESA95 sistemul armonizat de conturi nationale si regionale - fiind astfel posibila evaluarea sistemelor fiscale nationale eterogene pe o baza pe informatii comparabile.
Repartizate pe state, informatiile ofera perspective generale asupra sistemului fiscal din fiecare din cele 29 de state avute in vedere, prin date care privesc tendintele veniturilor si principalele schimbari recente ale politicilor. Pot fi astfel comparate date intre tari si mediile europene. Aceste informatii privesc perioada 1995-2009 si prezinta date atat ca procent din PIB cat si ca procent din totalul de impozitare.

Cartea Verde a Contabilitatii

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Raportul aminteste si ca aproximativ jumatate dintre statele membre si-au majorat TVA-ul in perioada cuprinsa intre 2008 si 2011, mentionand ca cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Ungaria (de la 20% la 25%,), in Romania (de la 19% la 24%), in Grecia (de la 19% la 23%) si in Letonia (de la 18% la 22%).

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Analiza consultant fiscal: Dreptul de deducere a TVA pentru operatiunile supuse taxarii inverseANAF: Noutatile fiscale intrate in vigoare la 1 ianuarie 2017COTA TVA de 5% pentru carti. Ce implicatii fiscale apar la achizitie?Ce se schimba privind TVA-ul in noul Cod fiscal 2016?COTA TVA pentru prestari de servicii in anul 2016. Cum facturam corect din 2017?Ultimele articole
TVA locuinte. CONDITII pentru a beneficia de TVA 9% pana pe 31 iulie 2026COTA TVA. TVA pentru amoniac si servicii agricole in 2025Majorare TVA: Cum aplici corect TVA daca va fi majorat la 21% din iulie 2025Cota de TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?TVA imobiliare. Conditii pentru aplicarea cotei de TVA de 9%
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"